Lui Dumnezeu încă Îi pasă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Michael Hasel era deja de trei luni în Europa pentru studii când tatăl lui, Gerhard F. Hasel, l-a chemat din Michigan cu o ofertă foarte tentantă. Michael trebuia să zboare înapoi în Statele Unite şi să se alăture familiei în Florida pentru vacanţa de Crăciun. Înainte de a lua o decizie finală, Michael a hotărât să se roage pentru acest lucru împreună cu câţiva prieteni.

  Trei ore mai târziu, Hasel l-a sunat din nou pe fiul lui. „Michael, ce crezi?” l-a întrebat tatăl lui, „am reuşit să îţi rezerv unul din ultimele bilete disponibile. Vei zbura de la Frankfurt, prin Londra la New York şi apoi la Miami. Te vom lua noi de acolo!” Cumva confuz, dar simţind pace în a rămâne, Michael a hotărât să îşi petreacă vacanţa cu unchiul şi celelalte rude din sudul Germaniei. Tatăl lui i-a respectat decizia.

  În ajunul Crăciunului, Michael şi familia lui extinsă au citit relatarea din Evanghelie despre naşterea lui Hristos şi apoi s-au aşezat în jurul pomului de Crăciun pentru a deschide cadourile. Atunci a sunat telefonul. Era familia lui Michael, care suna din Statele Unite. După ce a vorbit cu mama lui şi cu cele două surori, tatăl lui a luat şi el telefonul. „Michael, vreau să îţi spun ceva. Sunt bucuros că nu ai venit în Florida în acest an. Ai luat hotărârea bună. Biletul pe care ţi l-am rezervat era cu zborul Pan Am 103, care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Lockerbie, Scoţia.”

  Pe 21 decembrie 1988, zborul Pan Am 103 de la Londra la New York a explodat în aer deasupra Scoţiei, la doar o oră de la decolare. O bombă ascunsă într-un casetofon a fost detonată în cala pentru bagaje. Toţi cei 259 de pasageri au murit, chiar şi 11 locuitori din Lockerbie care au fost ucişi de rămăşiţele avionului în cădere. De ce a permis Dumnezeu ca 270 de oameni să moară, dar i-a cruţat viaţa lui Michael?

  Încă suntem într-o lume păcătoasă, trăim în mijlocul marii controverse cosmico-istorice între bine şi rău şi suntem prea limitaţi în cunoştinţa noastră pentru a răspunde la întrebarea de mai sus. Dar ne putem încrede că „Dumnezeu nu conduce pe copiii Săi altfel de cum ar alege chiar ei să fie conduşi, dacă ar vedea de la început sfârşitul şi dacă ar înţelege slava lucrării pe care o îndeplinesc ca împreună-lucrători cu El” (Hristos, Lumina lumii, p. 224).

  Lui Dumnezeu încă Îi pasă - 2018. Ne putem încrede că „Dumnezeu nu conduce pe copiii Săi altfel de cum ar alege chiar ei să fie conduşi, dacă ar vedea de la început sfârşitul şi dacă ar înţelege slava lucrării pe care o îndeplinesc ca împreună-lucrători cu El”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...