Harul care ne susține

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului şi El te va sprijini! El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. – Psalmii 55:22

Poate că tu şi cineva drag treceţi printr-o perioadă dificilă. Viaţa voas-tră, altădată liniştită, este acum întunecată de nori negri. Poate că este vorba despre o relaţie distrusă, despre o problemă de sănătate, despre dificultăţi financiare sau despre altă problemă serioasă. Indiferent cu ce te confrunţi, nu uita că harul lui Dumnezeu ne susţine chiar şi în perioadele cele mai zbuciumate din viaţă.

La scurt timp după sosirea în Australia, Ellen White a trecut prin ceea ce ea a numit „cea mai grea suferinţă din viaţa mea”. Pe 23 decembrie 1892, ea le-a scris fraţilor de la Conferinţa Generală o scrisoare de încurajare. Iată ce declara: „În lunga mea suferinţă, am fost binecuvântată de Dumnezeu neîncetat şi foarte vizibil. În luptele cele mai grele cu durerea puternică, am fost conştientă de asigurarea: «Harul Meu îţi este de ajuns» (2 Corinteni 12:9). Uneori, când mi se părea că nu mai suport durerea, când nu puteam să dorm, am privit la Isus prin credinţă şi prezenţa Sa a fost cu mine; toate umbrele întunericului s-au împrăştiat, m-a învăluit o lumină sfântă şi camera s-a umplut de lumina prezenţei Sale divine.

Am simţit că puteam primi cu bucurie suferinţa dacă ea avea să fie însoţită de acest har preţios. Ştiu că Domnul este bun şi îndurător, plin de milă, de compasiune şi de dragoste duioasă şi milostivă. În neputinţa şi suferinţa mea, lauda Sa mi-a umplut sufletul şi a fost pe buzele mele. M-am consolat şi m-am întărit când m-am gândit în ce situaţie cu mult mai rea aş fi dacă n-aş avea harul susţinător al lui Dumnezeu. Vederea nu mi-a slăbit, memoria îmi este bună, mintea mea n-a remarcat niciodată mai clar şi mai viu frumuseţea şi valoarea adevărului” (Scrisoarea, 2d, 1892).

Noi, oamenii, tindem să nu mai remarcăm binecuvântările primite de la Dumnezeu în fiecare zi, dacă nu primim o anumită binecuvântare pe care o doream. Să ne formăm un spirit de recunoştinţă chiar şi în circumstanţele cele mai grele. Nu se întâmplă toate lucrurile aşa cum ne dorim, însă există două binecuvântări importante pe care Dumnezeu le va oferi întotdeauna copiilor Lui credincioşi: prima este prezenţa Sa necondiţionată alături de ei în viaţa aceasta, iar a doua este viaţa veşnică în lumea viitoare. Mulţumim Domnului pentru aceste daruri minunate ale harului şi speranţei!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video