Articolul precedentVom moșteni împărăția
  Articolul următorVom mânca din pomul vieții

  Sărbătoarea Crăciunului

  Pe când erau ei acolo, s-a împlinit vremea când trebuia să nască Maria. Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. – Luca 2:6-7

  Ajunul Crăciunului de pe 24 decembrie este un timp pentru multe amintiri! Pentru unii înseamnă oraşul cu multe lumini, case frumos decorate, bradul de Crăciun, reuniune de familie şi copiii care sunt nerăbdători să deschidă cadourile. Pentru alţii reprezintă încă o masă goală, cu mâncare sărăcăcioasă. Totuşi, pentru alţii este o sărbătoare păgână abominabilă care nu ar trebui să fie sărbătorită niciodată de creştini. Dar care este originea adevărată şi semnificaţia Crăciunului?

  Nu există dovezi biblice sau istorice care să ateste că Hristos S-a născut pe 25 decembrie. Acesta ar fi fost un sezon răcoros, în care păstorii nu ar fi fost cu turmele la păscut noaptea (Luca 2:8-20). Această dată ipotetică derivă din vechiul Mithraism persan, un segment important al zoroastrianismului. Mithraiştii dădeau slavă Soarelui (Mithra) în fiecare duminică şi îi sărbătoreau ziua de naştere pe 25 decembrie. În 270 d.Hr., împăratul Aurelian a prevăzut închinarea la Sol Invictus (invincibiul Soare) ca prima religie universală a Imperiului Greco-Roman. Corelând Sol Invictus cu Hristos ca „Soare al Neprihănirii” (Mal. 4:2), mulţi creştini au început să păzească duminica în locul sâmbetei şi să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie.

  Acest lucru nu ar trebui să ne împiedice să sărbătorim Crăciunul ca un simbol şi o amintire a întrupării lui Hristos. Problema intervine când privim această zi sau o păzim ca o zi sfântă. În cartea sa, Căminul Adventist (pp. 477–483), Ellen White explică faptul că „Dumnezeu a ascuns ziua exactă a naşterii Domnului Hristos, astfel ca acea zi să nu primească onoarea care ar trebui dată Domnului Hristos ca Răscumpărătorul lumii.”

  Ea spune că nu este nimic greşit în a comemora Crăciunul şi a avea un brad de Crăciun. În loc să aştepte să primească cadouri, copiii ar trebui învăţaţi să ofere daruri folositoare şi cadouri celor săraci. Ea încurajează şi dăruirea de cărţi valoroase prietenilor.

  Nu uita, Crăciunul este cea mai bună şansă de a ne înlocui aşteptările egoiste cu fapte altruiste de bunătate pentru alţii!

  Sărbătoarea Crăciunului - 2018. În loc să aştepte să primească cadouri, copiii ar trebui învăţaţi să ofere daruri folositoare şi cadouri celor săraci. Ea încurajează şi dăruirea de cărţi valoroase prietenilor. Nu uita, Crăciunul este cea mai bună şansă de a ne înlocui aşteptările egoiste cu fapte altruiste de bunătate pentru alţii!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.