Așteptând venirea Sa

  Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit. – Habacuc 2:3

  Norii întunecaţi ai celui de-al Doilea Război Mondial încă acopereau lumea. Imperiul Japoniei ocupase Commonwealth-ul Filipinelor. Pe 26 decembrie 1944, Hiroo Onoda a fost trimis pe insula Lubang din Filipine pentru a sluji în brigada japoneză Sugi. Înainte de a pleca, comandantul lui de divizie, maiorul Yoshimi Taniguchi, i-a poruncit: „Îţi este interzis cu desăvârşire să mori din vina ta. Poate ne va lua trei ani, poate cinci, dar orice s-ar întâmpla, vom veni după tine. Până atunci, atâta timp cât mai ai un singur soldat, trebuie să continui să îl conduci. Poate va trebui să trăieşti în cocotieri. Dacă va fi aşa, trăieşte în cocotieri! În niciun fel nu trebuie să renunţi la viaţa ta în mod voluntar.”

  În octombrie 1945, Onoda şi cei trei camarazi care au mai rămas au văzut un pliant pe care scria următorul anunţ: „Războiul a luat sfârşit pe 15 august. Coborâţi din munţi!” Dar ei nu au crezut această informaţie. Mai târziu, alte pliante cu imagini pe ele au fost aruncate din aer, dar nici pe acestea nu le-au luat în seamă. În 1949, unul din tovarăşii lui a plecat; în 1954, altul a fost împuşcat mortal şi, în 1972, al treilea a fost ucis. Acum Onoda era singur. În februarie 1974, un explorator japonez l-a găsit, dar Onoda încă refuza să se predea, spunând că el aştepta ordine de la comandantul superior. S-au făcut aranjamentele necesare şi maiorul Yoshimi Taniguchi a zburat la Lubang. Pe 9 martie 1974, el s-a întâlnit cu Onoda şi l-a eliberat de datoria lui. Astfel, 29 de ani mai târziu, promisiunea făcută s-a împlinit: „Orice s-ar întâmpla, venim după tine.”

  Al Doilea Război Mondial s-a încheiat cu mult timp în urmă, dar marea controversă cosmico-istorică este încă în desfăşurare. În curând se va încheia şi Isus Se va întoarce pentru a-Şi lua soldaţii Lui credincioşi (Efes. 6:10-20). Noi nu ştim când va veni. Dar pentru că El Şi-a îndeplinit toate celelalte făgăduinţe, putem fi siguri că El o va împlini şi pe aceasta. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.

  Așteptând venirea Sa - 2018. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...