Așteptând venirea Sa

Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit. – Habacuc 2:3

Norii întunecaţi ai celui de-al Doilea Război Mondial încă acopereau lumea. Imperiul Japoniei ocupase Commonwealth-ul Filipinelor. Pe 26 decembrie 1944, Hiroo Onoda a fost trimis pe insula Lubang din Filipine pentru a sluji în brigada japoneză Sugi. Înainte de a pleca, comandantul lui de divizie, maiorul Yoshimi Taniguchi, i-a poruncit: „Îţi este interzis cu desăvârşire să mori din vina ta. Poate ne va lua trei ani, poate cinci, dar orice s-ar întâmpla, vom veni după tine. Până atunci, atâta timp cât mai ai un singur soldat, trebuie să continui să îl conduci. Poate va trebui să trăieşti în cocotieri. Dacă va fi aşa, trăieşte în cocotieri! În niciun fel nu trebuie să renunţi la viaţa ta în mod voluntar.”

În octombrie 1945, Onoda şi cei trei camarazi care au mai rămas au văzut un pliant pe care scria următorul anunţ: „Războiul a luat sfârşit pe 15 august. Coborâţi din munţi!” Dar ei nu au crezut această informaţie. Mai târziu, alte pliante cu imagini pe ele au fost aruncate din aer, dar nici pe acestea nu le-au luat în seamă. În 1949, unul din tovarăşii lui a plecat; în 1954, altul a fost împuşcat mortal şi, în 1972, al treilea a fost ucis. Acum Onoda era singur. În februarie 1974, un explorator japonez l-a găsit, dar Onoda încă refuza să se predea, spunând că el aştepta ordine de la comandantul superior. S-au făcut aranjamentele necesare şi maiorul Yoshimi Taniguchi a zburat la Lubang. Pe 9 martie 1974, el s-a întâlnit cu Onoda şi l-a eliberat de datoria lui. Astfel, 29 de ani mai târziu, promisiunea făcută s-a împlinit: „Orice s-ar întâmpla, venim după tine.”

Al Doilea Război Mondial s-a încheiat cu mult timp în urmă, dar marea controversă cosmico-istorică este încă în desfăşurare. În curând se va încheia şi Isus Se va întoarce pentru a-Şi lua soldaţii Lui credincioşi (Efes. 6:10-20). Noi nu ştim când va veni. Dar pentru că El Şi-a îndeplinit toate celelalte făgăduinţe, putem fi siguri că El o va împlini şi pe aceasta. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video