Așteptând venirea Sa

  Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit. – Habacuc 2:3

  Norii întunecaţi ai celui de-al Doilea Război Mondial încă acopereau lumea. Imperiul Japoniei ocupase Commonwealth-ul Filipinelor. Pe 26 decembrie 1944, Hiroo Onoda a fost trimis pe insula Lubang din Filipine pentru a sluji în brigada japoneză Sugi. Înainte de a pleca, comandantul lui de divizie, maiorul Yoshimi Taniguchi, i-a poruncit: „Îţi este interzis cu desăvârşire să mori din vina ta. Poate ne va lua trei ani, poate cinci, dar orice s-ar întâmpla, vom veni după tine. Până atunci, atâta timp cât mai ai un singur soldat, trebuie să continui să îl conduci. Poate va trebui să trăieşti în cocotieri. Dacă va fi aşa, trăieşte în cocotieri! În niciun fel nu trebuie să renunţi la viaţa ta în mod voluntar.”

  În octombrie 1945, Onoda şi cei trei camarazi care au mai rămas au văzut un pliant pe care scria următorul anunţ: „Războiul a luat sfârşit pe 15 august. Coborâţi din munţi!” Dar ei nu au crezut această informaţie. Mai târziu, alte pliante cu imagini pe ele au fost aruncate din aer, dar nici pe acestea nu le-au luat în seamă. În 1949, unul din tovarăşii lui a plecat; în 1954, altul a fost împuşcat mortal şi, în 1972, al treilea a fost ucis. Acum Onoda era singur. În februarie 1974, un explorator japonez l-a găsit, dar Onoda încă refuza să se predea, spunând că el aştepta ordine de la comandantul superior. S-au făcut aranjamentele necesare şi maiorul Yoshimi Taniguchi a zburat la Lubang. Pe 9 martie 1974, el s-a întâlnit cu Onoda şi l-a eliberat de datoria lui. Astfel, 29 de ani mai târziu, promisiunea făcută s-a împlinit: „Orice s-ar întâmpla, venim după tine.”

  Al Doilea Război Mondial s-a încheiat cu mult timp în urmă, dar marea controversă cosmico-istorică este încă în desfăşurare. În curând se va încheia şi Isus Se va întoarce pentru a-Şi lua soldaţii Lui credincioşi (Efes. 6:10-20). Noi nu ştim când va veni. Dar pentru că El Şi-a îndeplinit toate celelalte făgăduinţe, putem fi siguri că El o va împlini şi pe aceasta. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.

  Așteptând venirea Sa - 2018. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...