Catedrala Westminster

  Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face slobozi. – Ioan 8:32

  În noiembrie 2005 ţineam săptămâna de rugăciune în Londra, Anglia, şi am profitat de acest lucru pentru a vizita faimoasa Catedrală Westminster. Această biserică mare cu cimitir a fost construită în cinstea sfântului apostol Petru şi a fost dedicată pe 28 decembrie 1065. Acolo am văzut mormintele mai multor conducători, dar şi al lui George F. Händel, Sir Isaac Newton, Charles Darwin, David Livingstone şi alţii. Dar încercam să găsesc o anumită piatră funerară.

  Cu câţiva ani înainte cumpărasem o foaie foarte frumos tipărită, intitulată „Începe cu tine însuţi”, cu următoarele citate: Când eram tânăr şi liber, şi imaginaţia mea nu avea limite, visam să schimb lumea. Pe măsură ce am îmbătrânit şi am devenit mai înţelept, am descoperit că lumea nu vrea să se schimbe, aşa că am hotărât să privesc puţin mai aproape, adică să îmi schimb doar ţara. Dar şi ea părea să fie de neclintit.

  În amurgul vieţii, într-o ultimă încercare disperată, m-am mulţumit să îmi schimb doar familia, pe cei apropiaţi mie, dar, vai, nici ei nu au vrut.

  Iar acum, când zac pe patul de moarte, îmi dau seama că, dacă m-aş fi schimbat pe mine mai întâi, atunci, prin exemplu, mi-aş fi schimbat familia şi prietenii. Încurajat şi însufleţit de ei, aş fi găsit putere să-mi fac ţara mai bună şi, cine ştie, poate chiar aş fi schimbat lumea.

  Sub aceste citate mai era scris: „Aceste cuvinte se găsesc inscripţionate pe piatra funerară a episcopului anglican din secolul al XI-lea de la Westminster Abbey.” Fiind acolo, doream să văd acea inscripţie cu ochii mei. Astfel că m-am apropiat de doi ghizi de acolo, dar niciunul nu m-a putut ajuta. Unul dintre ei mi-a sugerat să merg sus şi să vorbesc direct cu bibliotecarul de la Abbey. Punându-i şi lui aceeaşi întrebare, el a răspuns: „Această afirmaţie nu există.” Apoi el a explicat: „Acest citat a fost publicat şi făcut cunoscut în cartea Chicken Soup for the Soul, vol. 1. Dar nu există nicio piatră funerară cu această inscripţie.”

  Citatul menţionat mai sus este plin de semnificaţie, dar ar trebui să ne amintim că nu „tot ce străluceşte este aur”. Multe alte citate interesante au fost atribuite în mod greşit unor personalităţi. Din nefericire, nu putem lua în serios tot ce spun creştinii că spune Biblia. Pentru a cunoaşte adevărul, noi trebuie să cercetăm Scriptura pentru noi înşine.

  Catedrala Westminster - 2018. Nu „tot ce străluceşte este aur”. Multe alte citate interesante au fost atribuite în mod greşit unor personalităţi. Din nefericire, nu putem lua în serios tot ce spun creştinii că spune Biblia. Pentru a cunoaşte adevărul, noi trebuie să cercetăm Scriptura pentru noi înşine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...