Catedrala Westminster

  Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face slobozi. – Ioan 8:32

  În noiembrie 2005 ţineam săptămâna de rugăciune în Londra, Anglia, şi am profitat de acest lucru pentru a vizita faimoasa Catedrală Westminster. Această biserică mare cu cimitir a fost construită în cinstea sfântului apostol Petru şi a fost dedicată pe 28 decembrie 1065. Acolo am văzut mormintele mai multor conducători, dar şi al lui George F. Händel, Sir Isaac Newton, Charles Darwin, David Livingstone şi alţii. Dar încercam să găsesc o anumită piatră funerară.

  Cu câţiva ani înainte cumpărasem o foaie foarte frumos tipărită, intitulată „Începe cu tine însuţi”, cu următoarele citate: Când eram tânăr şi liber, şi imaginaţia mea nu avea limite, visam să schimb lumea. Pe măsură ce am îmbătrânit şi am devenit mai înţelept, am descoperit că lumea nu vrea să se schimbe, aşa că am hotărât să privesc puţin mai aproape, adică să îmi schimb doar ţara. Dar şi ea părea să fie de neclintit.

  În amurgul vieţii, într-o ultimă încercare disperată, m-am mulţumit să îmi schimb doar familia, pe cei apropiaţi mie, dar, vai, nici ei nu au vrut.

  Iar acum, când zac pe patul de moarte, îmi dau seama că, dacă m-aş fi schimbat pe mine mai întâi, atunci, prin exemplu, mi-aş fi schimbat familia şi prietenii. Încurajat şi însufleţit de ei, aş fi găsit putere să-mi fac ţara mai bună şi, cine ştie, poate chiar aş fi schimbat lumea.

  Sub aceste citate mai era scris: „Aceste cuvinte se găsesc inscripţionate pe piatra funerară a episcopului anglican din secolul al XI-lea de la Westminster Abbey.” Fiind acolo, doream să văd acea inscripţie cu ochii mei. Astfel că m-am apropiat de doi ghizi de acolo, dar niciunul nu m-a putut ajuta. Unul dintre ei mi-a sugerat să merg sus şi să vorbesc direct cu bibliotecarul de la Abbey. Punându-i şi lui aceeaşi întrebare, el a răspuns: „Această afirmaţie nu există.” Apoi el a explicat: „Acest citat a fost publicat şi făcut cunoscut în cartea Chicken Soup for the Soul, vol. 1. Dar nu există nicio piatră funerară cu această inscripţie.”

  Citatul menţionat mai sus este plin de semnificaţie, dar ar trebui să ne amintim că nu „tot ce străluceşte este aur”. Multe alte citate interesante au fost atribuite în mod greşit unor personalităţi. Din nefericire, nu putem lua în serios tot ce spun creştinii că spune Biblia. Pentru a cunoaşte adevărul, noi trebuie să cercetăm Scriptura pentru noi înşine.

  Catedrala Westminster - 2018. Nu „tot ce străluceşte este aur”. Multe alte citate interesante au fost atribuite în mod greşit unor personalităţi. Din nefericire, nu putem lua în serios tot ce spun creştinii că spune Biblia. Pentru a cunoaşte adevărul, noi trebuie să cercetăm Scriptura pentru noi înşine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.