Să rămâi în Hristos

  Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi.[…] Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin. – 2 Corinteni 13:11,14

  Am ajuns la 31 decembrie, sfârşitul anului! Astăzi, înainte de apus, în multe adunări adventiste de ziua a şaptea se vor organiza servicii speciale de închinare. Acestea sunt ocazii unice în care oamenii să îşi exprime recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru că i-a binecuvântat pe parcursul anului şi să îşi pună obiective spirituale noi pentru noul an. Exact acest spirit ar trebui să ne însufleţească pe noi astăzi.

  În 1890, Ellen White a scris o scrisoare lungă unui cuplu care îşi pierdea zelul spiritual. Să citim câteva fragmente cu gândul că ne-ar fi fost adresate nouă: „Există speranţă pentru amândoi; caracterul vostru poate fi schimbat, dacă doriţi acest lucru. Se poate chiar acum, nu este prea târziu ca să faceţi chemarea şi alegerea voastră sigure. Există un izvor pentru Iuda în Ierusalim. Aici puteţi fi spălaţi şi puteţi fi curaţi. Isus vă va curăţi de orice păcat dacă vă pocăiţi de orice păcat şi vă pocăiţi sincer. Ah, dacă aţi vedea şi simţi nevoia de a ţine pasul cu conducătorul, Isus Hristos. Înălţaţi crucea, negaţi eul, smeriţi-vă inimile înaintea lui Dumnezeu şi puteţi scăpa din plasa lui Satana.”

  „Daţi un sens nou vieţii şi muncii voastre. Reprezentaţi-L pe Isus în caracter. Amândoi aveţi nevoie de această transformare înainte de a fi potriviţi pentru lucrarea lui Dumnezeu. Dacă veţi folosi cât mai bine capacităţile date vouă de Dumnezeu şi veţi umbla şi lucra în Duhul Stăpânului, chiar şi acum viaţa voastră poate să fie un succes glorios. Domnul vă va primi pe voi şi familia voastră dacă lucraţi acum cu un scop şi veţi putea primi cununa slavei care nu se veştejeşte, rezervată în ceruri pentru toţi cei care iubesc venirea Sa” (Scrisoarea 23, 1890).

  Poate că ai petrecut prea mult timp în acest an captivat de lucruri care nu au o semnificaţie veşnică. Te rog, nu lăsa ca ultimele ore ale acestei zile să treacă fără a te preda necondiţionat scumpului nostru Domn şi Mântuitor Isus Hristos. După cum bine ştii, există un cer minunat şi o coroană plină de slavă care te aşteaptă. „Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa” (Apoc. 3:11). Să rămânem credincioşi până în acea fericită zi în care speranţa noastră va deveni realitate şi vom fi din nou uniţi cu familia din cer. Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te păzească până atunci!

  Să rămâi în Hristos - 2018. Poate că ai petrecut prea mult timp în acest an captivat de lucruri care nu au o semnificaţie veşnică. Te rog, nu lăsa ca ultimele ore ale acestei zile să treacă fără a te preda necondiţionat scumpului nostru Domn şi Mântuitor Isus Hristos. După cum bine ştii, există un cer minunat şi o coroană plină de slavă care te aşteaptă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...