Să rămâi în Hristos

  Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi.[…] Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin. – 2 Corinteni 13:11,14

  Am ajuns la 31 decembrie, sfârşitul anului! Astăzi, înainte de apus, în multe adunări adventiste de ziua a şaptea se vor organiza servicii speciale de închinare. Acestea sunt ocazii unice în care oamenii să îşi exprime recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru că i-a binecuvântat pe parcursul anului şi să îşi pună obiective spirituale noi pentru noul an. Exact acest spirit ar trebui să ne însufleţească pe noi astăzi.

  În 1890, Ellen White a scris o scrisoare lungă unui cuplu care îşi pierdea zelul spiritual. Să citim câteva fragmente cu gândul că ne-ar fi fost adresate nouă: „Există speranţă pentru amândoi; caracterul vostru poate fi schimbat, dacă doriţi acest lucru. Se poate chiar acum, nu este prea târziu ca să faceţi chemarea şi alegerea voastră sigure. Există un izvor pentru Iuda în Ierusalim. Aici puteţi fi spălaţi şi puteţi fi curaţi. Isus vă va curăţi de orice păcat dacă vă pocăiţi de orice păcat şi vă pocăiţi sincer. Ah, dacă aţi vedea şi simţi nevoia de a ţine pasul cu conducătorul, Isus Hristos. Înălţaţi crucea, negaţi eul, smeriţi-vă inimile înaintea lui Dumnezeu şi puteţi scăpa din plasa lui Satana.”

  „Daţi un sens nou vieţii şi muncii voastre. Reprezentaţi-L pe Isus în caracter. Amândoi aveţi nevoie de această transformare înainte de a fi potriviţi pentru lucrarea lui Dumnezeu. Dacă veţi folosi cât mai bine capacităţile date vouă de Dumnezeu şi veţi umbla şi lucra în Duhul Stăpânului, chiar şi acum viaţa voastră poate să fie un succes glorios. Domnul vă va primi pe voi şi familia voastră dacă lucraţi acum cu un scop şi veţi putea primi cununa slavei care nu se veştejeşte, rezervată în ceruri pentru toţi cei care iubesc venirea Sa” (Scrisoarea 23, 1890).

  Poate că ai petrecut prea mult timp în acest an captivat de lucruri care nu au o semnificaţie veşnică. Te rog, nu lăsa ca ultimele ore ale acestei zile să treacă fără a te preda necondiţionat scumpului nostru Domn şi Mântuitor Isus Hristos. După cum bine ştii, există un cer minunat şi o coroană plină de slavă care te aşteaptă. „Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa” (Apoc. 3:11). Să rămânem credincioşi până în acea fericită zi în care speranţa noastră va deveni realitate şi vom fi din nou uniţi cu familia din cer. Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te păzească până atunci!

  Să rămâi în Hristos - 2018. Poate că ai petrecut prea mult timp în acest an captivat de lucruri care nu au o semnificaţie veşnică. Te rog, nu lăsa ca ultimele ore ale acestei zile să treacă fără a te preda necondiţionat scumpului nostru Domn şi Mântuitor Isus Hristos. După cum bine ştii, există un cer minunat şi o coroană plină de slavă care te aşteaptă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...