Făgăduința pentru azi – 1 ianuarie 2020

  „Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.” – Exodul 23:20

  
 
În 1929, un zepelin (balon dirijabil) a făcut înconjurul lumii în 27 de zile, cu mai mulţi pasageri la bord. Era un vehicul lung de 236 de metri şi conţinea 100 000 de metri cubi de gaz. Deși părea ceva imposibil, acest lucru s-a întâmplat și a schimbat pentru totdeauna limitele de până atunci ale oamenilor.

  Acest lucru se întâmplă în viața noastră zi de zi; deși considerăm adeseori că am atins limita, că mai sus ori mai jos nu se mai poate, constatăm cu surprindere că se poate. Uneori credem că am înțeles totul, alteori considerăm că ceva anume nu mai poate fi explorat și nu mai poate oferi noutăți semnificative. Cu toate acestea, fiecare zi ne demonstrează că limita este relativă, cu atât mai mult, cu cât în calculul nostru intervine puterea lui Dumnezeu. Și în acest an, începând chiar de azi, El va depăși limite; El te va ajuta să treci orizonturi incredibile; fiecare zi este o trecere peste orizont. Fiecare zi va fi un hotar pe care îl vei lăsa în urmă. Orice oră va fi o nouă ocazie. Dacă Îl lași, Dumnezeu va transforma în oportunitate orice clipă. Succes în alergarea alături de Dumnezeu! Bazează-te pe El!

  Provocare

  Stabilește astăzi măcar un domeniu din viața ta în care ai vrea să evoluezi. Fă un plan pentru mai mult timp. Începe de azi și urmărește consecvent progresul pentru o perioadă.

  Făgăduința pentru azi - 1 ianuarie 2020 - 2020. Stabilește astăzi măcar un domeniu din viața ta în care ai vrea să evoluezi. Fă un plan pentru mai mult timp. Începe de azi și urmărește consecvent progresul pentru o perioadă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...