Făgăduința pentru azi – 1 ianuarie 2020

„Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.” – Exodul 23:20


 
În 1929, un zepelin (balon dirijabil) a făcut înconjurul lumii în 27 de zile, cu mai mulţi pasageri la bord. Era un vehicul lung de 236 de metri şi conţinea 100 000 de metri cubi de gaz. Deși părea ceva imposibil, acest lucru s-a întâmplat și a schimbat pentru totdeauna limitele de până atunci ale oamenilor.

Acest lucru se întâmplă în viața noastră zi de zi; deși considerăm adeseori că am atins limita, că mai sus ori mai jos nu se mai poate, constatăm cu surprindere că se poate. Uneori credem că am înțeles totul, alteori considerăm că ceva anume nu mai poate fi explorat și nu mai poate oferi noutăți semnificative. Cu toate acestea, fiecare zi ne demonstrează că limita este relativă, cu atât mai mult, cu cât în calculul nostru intervine puterea lui Dumnezeu. Și în acest an, începând chiar de azi, El va depăși limite; El te va ajuta să treci orizonturi incredibile; fiecare zi este o trecere peste orizont. Fiecare zi va fi un hotar pe care îl vei lăsa în urmă. Orice oră va fi o nouă ocazie. Dacă Îl lași, Dumnezeu va transforma în oportunitate orice clipă. Succes în alergarea alături de Dumnezeu! Bazează-te pe El!

Provocare

Stabilește astăzi măcar un domeniu din viața ta în care ai vrea să evoluezi. Fă un plan pentru mai mult timp. Începe de azi și urmărește consecvent progresul pentru o perioadă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video