Articolul precedentDragă Tată,
  Articolul următorIstoria este în mâinile Lui

  Făgăduința pentru azi – 2 ianuarie 2020

  „De aceea și Eu vă spun: Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” – Luca 11:9

  
În deşert, unde oamenii şi animalele mor de sete, trăiesc diferite specii de cactuşi plini de apă. Animalelor le-ar plăcea să muşte din ei ca să-şi potolească setea, dar aceste plante au un sistem de apărare formidabil. Au spini mari şi rezistenţi, foarte ascuţiţi, şi, de multe ori, chiar otrăvitori. Din proiectare aceste plante au fost prevăzute de Creator cu un sistem de protecție. Acest sistem este neplăcut, respingător pentru cei ce ar atenta la resursele lor, însă tocmai ceea ce în primă instanță îi face respingători pe cactuși este ceea ce conservă existența și rezistența lor chiar în condiții de secetă și pustiu.

  Din anumite puncte de vedere, un creștin prezintă unele aspecte nu chiar atrăgătoare sau populare, simpatice. Un creștin poate părea prea „corect” sau exagerat de „serios”. Poate fi perceput ca prea atașat de Biblie ori prea scrupulos în respectarea Sabatului sau a unui stil de viață recomandat de Dumnezeu. Însă tocmai aceste caracteristici pot fi sistemul lui de protecție; tocmai prin aceasta energia, credința și puterea rămân în ființa lui. Îți vei asuma aceste așa-zise asperități? Vei rezista să fii oarecum diferit?

  Provocare

  Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.

  Făgăduința pentru azi - 2 ianuarie 2020 - 2020. Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...