Articolul precedentDragă Tată,
  Articolul următorIstoria este în mâinile Lui

  Făgăduința pentru azi – 2 ianuarie 2020

  „De aceea și Eu vă spun: Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” – Luca 11:9

  
În deşert, unde oamenii şi animalele mor de sete, trăiesc diferite specii de cactuşi plini de apă. Animalelor le-ar plăcea să muşte din ei ca să-şi potolească setea, dar aceste plante au un sistem de apărare formidabil. Au spini mari şi rezistenţi, foarte ascuţiţi, şi, de multe ori, chiar otrăvitori. Din proiectare aceste plante au fost prevăzute de Creator cu un sistem de protecție. Acest sistem este neplăcut, respingător pentru cei ce ar atenta la resursele lor, însă tocmai ceea ce în primă instanță îi face respingători pe cactuși este ceea ce conservă existența și rezistența lor chiar în condiții de secetă și pustiu.

  Din anumite puncte de vedere, un creștin prezintă unele aspecte nu chiar atrăgătoare sau populare, simpatice. Un creștin poate părea prea „corect” sau exagerat de „serios”. Poate fi perceput ca prea atașat de Biblie ori prea scrupulos în respectarea Sabatului sau a unui stil de viață recomandat de Dumnezeu. Însă tocmai aceste caracteristici pot fi sistemul lui de protecție; tocmai prin aceasta energia, credința și puterea rămân în ființa lui. Îți vei asuma aceste așa-zise asperități? Vei rezista să fii oarecum diferit?

  Provocare

  Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.

  Făgăduința pentru azi - 2 ianuarie 2020 - 2020. Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...