Făgăduința pentru azi – 2 ianuarie 2020

„De aceea și Eu vă spun: Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” – Luca 11:9


În deşert, unde oamenii şi animalele mor de sete, trăiesc diferite specii de cactuşi plini de apă. Animalelor le-ar plăcea să muşte din ei ca să-şi potolească setea, dar aceste plante au un sistem de apărare formidabil. Au spini mari şi rezistenţi, foarte ascuţiţi, şi, de multe ori, chiar otrăvitori. Din proiectare aceste plante au fost prevăzute de Creator cu un sistem de protecție. Acest sistem este neplăcut, respingător pentru cei ce ar atenta la resursele lor, însă tocmai ceea ce în primă instanță îi face respingători pe cactuși este ceea ce conservă existența și rezistența lor chiar în condiții de secetă și pustiu.

Din anumite puncte de vedere, un creștin prezintă unele aspecte nu chiar atrăgătoare sau populare, simpatice. Un creștin poate părea prea „corect” sau exagerat de „serios”. Poate fi perceput ca prea atașat de Biblie ori prea scrupulos în respectarea Sabatului sau a unui stil de viață recomandat de Dumnezeu. Însă tocmai aceste caracteristici pot fi sistemul lui de protecție; tocmai prin aceasta energia, credința și puterea rămân în ființa lui. Îți vei asuma aceste așa-zise asperități? Vei rezista să fii oarecum diferit?

Provocare

Analizează-te puțin. Vezi în ce aspecte ale personalității sau ale comportamentului tău ești o persoană mai rigidă, fixistă. Fă ceva concret, ca lucrurile să devină mai flexibile.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor