Articolul precedentFiecare copil este unic
  Articolul următorDumnezeu este judecătorul meu

  Făgăduința pentru azi – 3 ianuarie 2020

  „Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie.” – Psalmii 125:1

  În munţii Gara-Taz (Kazahstan), într-o peşteră care se află la 160 de metri adâncime, a fost găsită o neobişnuită pădurice de brazi. Peştera are o înălţime de 70 de metri. Curios este faptul că în această pădurice trăiesc şi numeroase păsări, printre care şi porumbei cu un splendid penaj albastru. Cine s-ar fi așteptat ca într-un mediu atât de întunecos, de arid și de neprietenos să existe viață, să se dezvolte plante și să trăiască păsări. Științific este greu de explicat, dar realitatea nu poate fi contrazisă; există, deci e posibil.

  Privind lucrurile din altă perspectivă, am putea asemăna situația aceasta cu cea a lumii în care trăim, plină de ură și de crimă, dominată de răutate, violență și egoism. Te poți întreba: Sunt oare posibile existența și supraviețuirea unor oameni care decid să iubească, să creadă, să fie neagresivi și care să își dorească asemănarea cu Dumnezeu și nu cu eroii momentului? E posibil să fii chiar tu una dintre acele persoane care supraviețuiesc în aceste condiții descurajatoare? Singura explicație stă în legătura neîntreruptă și reală cu Sursa vieții – Dumnezeu.

  Provocare

  Gândește-te la lucrurile care te descurajează atunci când vrei să faci schimbări pozitive. Este vreo persoană, vreun obicei greu de schimbat, un gând care tot revine? Notează acel ceva și stabilește cum poți schimba lucrurile în bine.

  Făgăduința pentru azi - 3 ianuarie 2020 - 2020. Gândește-te la lucrurile care te descurajează atunci când vrei să faci schimbări pozitive. Este vreo persoană, vreun obicei greu de schimbat, un gând care tot revine? Notează acel ceva și stabilește cum poți schimba lucrurile în bine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...