Articolul precedentUnic şi preţios
  Articolul următorDumnezeu țese ițele istoriei

  Făgăduința pentru azi – 4 ianuarie 2020

  „Domnul este milostiv şi drept şi Dumnezeul nostru este plin de îndurare.” – Psalmii 116:5

  „Cei îndurători vor afla îndurare, iar cei cu inima curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. Orice gând necurat pângăreşte sufletul, distruge simţul moral şi tinde să şteargă influenţele Duhului Sfânt.” – Ellen White

  Nu e un lucru simplu să te simți iertat pe deplin. Se știe că cel mai greu ne iertăm propriile greșeli. Din acest motiv, ne este foarte dificil să vedem în Dumnezeu o persoană care iartă, cineva care e dispus să șteargă datorii, să uite momente de răutate sau de slăbiciune. De altfel, și dușmanul lui Dumnezeu, Satana, ar vrea ca omul să nu accepte ideea unui Dumnezeu iertător. Lui nu-i convine că omul se poate întoarce la Dumnezeu și poate cere iertare. El ar prefera să ne stingem sub povara noastră de vinovăție și să ne anulăm singuri orice șansă. Nimic nu-l face mai fericit pe diavolul decât descurajarea noastră și neîncrederea în mila lui Dumnezeu. Este oare și azi o zi în care vreau să-l fac fericit pe vrăjmașul lui Dumnezeu și al meu? Este și azi o zi când nu îndrăznesc să las jos povara de păcate și să cer iertare pe deplin? Tocmai dreptatea de care ne temem atât de mult Îl face pe Dumnezeu să nu-l lase câștigător pe Satana în lupta noastră cu slăbiciunea, cu tentațiile și cu răul. Azi ar trebui să învingă harul lui Dumnezeu și nu îndoielile mele.

  Provocare

  Fă o listă scurtă cu acele păcate sau lucruri din viața ta pentru care încă nu te simți iertat. Roagă-te încă o dată, apoi citește făgăduința din 1 Ioan 2:1.

  Făgăduința pentru azi - 4 ianuarie 2020 - 2020. Fă o listă scurtă cu acele păcate sau lucruri din viața ta pentru care încă nu te simți iertat. Roagă-te încă o dată, apoi citește făgăduința din 1 Ioan 2:1.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Apartament cu patru camere

  Din moment ce Dumnezeu ne cere să veghem și să ne păzim inima, înseamnă că acest lucru e realizabil, dar mai înseamnă și faptul că ceva sau cineva ne poate răni sau ataca inima. Depinde de noi în grija cui plasăm inima noastră și în fața cui o deschidem.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...