Făgăduința pentru azi – 5 ianuarie 2020

„El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale.” – Psalmii 103:3

Miliardele de microbi care stau pe pielea noastră formează un adevărat ecosistem! Ne putem lăuda astfel că suntem posesori ai unor colecţii unice de microbi, şi nu achiziționate doar de la om, ci şi din mediul înconjurător. Iată de ce igiena e atât de importantă.

Ce să mai spunem despre igiena minții sau a inimii noastre, dacă mâinile se molipsesc atât de ușor. Cu orice parte a ființei noastre accesăm surse de infecție. Orice imagine scanată, orice sunet perceput și orice mesaj decodificat pot fi purtătoare ale unei infecții. În dreptul fiecărei persoane manifestările bolii sunt particulare, aproape unice. Nu toți reacționăm la fel când ne confruntăm cu imaginile imoralității, cu ritmul nebuniei sau cu întunericul unor capcane filosofice. Ne afectează diferit și ne vindecăm diferit. Din acest motiv nu ne salvează rețetele generale; din acest motiv fiecare e dator să se protejeze personal și din acest motiv singura și cea mai sigură vindecare vine de la Medicul care declară că ne are „săpați pe palmele Sale”. Nu ar trebui să ezit în ce privește vizita mea la cabinetul Lui în dimineața și seara fiecărei zile.

Provocare

Vizitează astăzi pe cineva care, din motive de suferință fizică sau descurajare spirituală, nu mai vine de o vreme la biserică. Încurajează-o pe acea persoană!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video