Făgăduința pentru azi – 6 ianuarie 2020

  „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.” – Psalmii 103:13

  În vechiul Babilon, socrii mici erau obligaţi să-i aprovizioneze zilnic, timp de o lună, pe tinerii căsătoriţi cu mied (vin cu miere), realitate de la care provine celebra lună de miere. În dorința lor de a asigura fericirea copiilor, părinții își creează reguli și justificări.

  Omul a fost creat liber și cu dreptul de a alege. Avem libertatea de a accepta ceva sau de a refuza. Nici măcar Dumnezeu nu încalcă acest statut de liber-arbitru al omului. Ca un părinte, El încearcă mereu și mereu să ofere sub forma unor daruri ceea ce ar contribui la fericirea noastră. Noi însă, de foarte multe ori, Îl respingem; percepem darurile Lui ca pe o intervenție nelegitimă în viața noastră și, din orgoliul specific omului, cenzurăm binecuvântările pe care am vrea să le avem. O atitudine mai puțin orgolioasă și ceva mai binevoitoare ne-ar permite să fim mult mai bogați în daruri și mult mai împliniți în fericirea
  noastră. Trebuie să Îi acordăm lui Dumnezeu ceva mai mult din dreptul Lui de Părinte și deci dreptul de a ne iubi. Azi ar fi un foarte bun moment de început.

  Provocare

  Dacă tatăl tău este în viață, fă astăzi ceva special pentru el. Un cadou special poate fi și simplul fapt de a-ți lua timp să vorbești cu el.

  Făgăduința pentru azi - 6 ianuarie 2020 - 2020. Dacă tatăl tău este în viață, fă astăzi ceva special pentru el. Un cadou special poate fi și simplul fapt de a-ți lua timp să vorbești cu el.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...