Făgăduința pentru azi – 6 ianuarie 2020

  „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.” – Psalmii 103:13

  În vechiul Babilon, socrii mici erau obligaţi să-i aprovizioneze zilnic, timp de o lună, pe tinerii căsătoriţi cu mied (vin cu miere), realitate de la care provine celebra lună de miere. În dorința lor de a asigura fericirea copiilor, părinții își creează reguli și justificări.

  Omul a fost creat liber și cu dreptul de a alege. Avem libertatea de a accepta ceva sau de a refuza. Nici măcar Dumnezeu nu încalcă acest statut de liber-arbitru al omului. Ca un părinte, El încearcă mereu și mereu să ofere sub forma unor daruri ceea ce ar contribui la fericirea noastră. Noi însă, de foarte multe ori, Îl respingem; percepem darurile Lui ca pe o intervenție nelegitimă în viața noastră și, din orgoliul specific omului, cenzurăm binecuvântările pe care am vrea să le avem. O atitudine mai puțin orgolioasă și ceva mai binevoitoare ne-ar permite să fim mult mai bogați în daruri și mult mai împliniți în fericirea
  noastră. Trebuie să Îi acordăm lui Dumnezeu ceva mai mult din dreptul Lui de Părinte și deci dreptul de a ne iubi. Azi ar fi un foarte bun moment de început.

  Provocare

  Dacă tatăl tău este în viață, fă astăzi ceva special pentru el. Un cadou special poate fi și simplul fapt de a-ți lua timp să vorbești cu el.

  Făgăduința pentru azi - 6 ianuarie 2020 - 2020. Dacă tatăl tău este în viață, fă astăzi ceva special pentru el. Un cadou special poate fi și simplul fapt de a-ți lua timp să vorbești cu el.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...