Făgăduința pentru azi – 7 ianuarie 2020

„Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip.” – Isaia 49:15

Inima unei femei bate mai repede decât cea a unui bărbat. Femeile clipesc de aproape de două ori mai mult decât bărbaţii. Un bărbat clipeşte de aproximativ 25 000 de ori pe zi. O
femeie depășește cu mult un bărbat în ce privește numărul de cuvinte cunoscute și este superioară în ce privește capacitatea de concentrare pe mai multe planuri concomitent. Cu toate acestea, o femeie, și nu orice femeie, ci o mamă, poate ajunge în situația de a uita sau chiar de a-și abandona propriul copil.

Acest lucru este în mod absolut cu neputință la Dumnezeu. El, din momentul în care decide că va semna venirea pe lume a cuiva, Își asumă pentru veșnicie rolul de Tată. Nu va uita nicio secundă de existența mea; nu va lipsi de la niciun eveniment fericit sau trist din viața mea; nu va sta deoparte nici la căderea primului dinte, nici la albirea primului fir de păr. Nu Își ia vacanță de la a ne hrăni, a ne ocroti și a ne asculta oricând. Dacă omul, chiar și o mamă, poate obosi în iubire, El, Tatăl ceresc, nu. Acesta este cel mai frumos gând posibil: va fi lângă mine și azi.

Provocare

Vezi dacă printre colegii sau prietenii tăi este cineva care nu s-a văzut de mult sau nu vorbește prea des cu mama lui. Invită-l la tine la masă și roagă-o pe mama ta să gătească mâncarea lui preferată.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor