Articolul precedentCopiii şi merii
  Articolul următorPerii din cap, toți ne sunt numărați

  Făgăduința pentru azi – 9 ianuarie 2020

  „«Pot să se mute şi munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina», zice Domnul, care are milă de tine.” – Isaia 54:10

  Dacă ai voinţă, poţi să muţi şi munţii din loc. Dacă ai creier, îi laşi acolo, că nu te deranjează. – Autor necunoscut

  Credinţa trebuie direcţionată constructiv, nu distructiv. Nu-i o dovadă de credință să faci escaladă pe un perete de stâncă fără să ai coardă de asigurare; și nu-i o probă de credință să pleci cu mașina fără frâne de acasă în convingerea că nu va trebui să oprești pe undeva. Dumnezeu răspunde chiar și la rugăciunea plină de credință a unui copil. A răspuns chiar și la lipsa de credință a unui tată disperat (tatăl tânărului demonizat). Dar El nu va răspunde vreodată tupeiștilor și celor ce abuzează de relația cu El. Un lucru este cert: dacă Dumnezeu promite că va face ceva, oricât de imposibil ar părea, El o va face; dacă El a cerut cuiva să facă un lucru, va oferi și ajutorul, oricât de improbabil ar părea. Un om credincios nu face demonstrații, ci primește răspunsuri. Dacă vrea cineva să se prezinte ca un mare credincios, e posibil să piardă chiar în cadrul prezentării sale. Dumnezeu răspunde inimii umilite. El este cu cei al căror duh este zdrobit și disperat. Mută astăzi munții, acei munți care trebuie mutați, nu îți dori să schimbi relieful doar de dragul demonstrației.

  Provocare

  Amintește-ți o rugăciune la care Dumnezeu ți-a răspuns în mod foarte clar. Mulțumește-I azi în mod special pentru acel răspuns.

  Făgăduința pentru azi - 9 ianuarie 2020 - 2020. Amintește-ți o rugăciune la care Dumnezeu ți-a răspuns în mod foarte clar. Mulțumește-I azi în mod special pentru acel răspuns.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...