Făgăduința pentru azi – 11 ianuarie 2020

„De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă din ea.” – Psalmii 34:19

„Nicio nenorocire nu se poate abate nici măcar asupra celui mai neînsemnat dintre copiii Săi; nicio teamă nu poate tulbura sufletul; nicio rază de bucurie şi nicio rugăciune sinceră nu poate fi rostită de buzele noastre fără ca Tatăl ceresc să nu le observe îndată pe toate.” – Ellen White

În general ne temem și ne ferim de lucruri rele, de suferință și de situații complicate, care implică durere sau pierdere. Ideal ar fi să putem evita necazurile. Dar ele sunt la tot pasul într-o lume a păcatului și a degradării. Oricât am evita noi producerea unor nenorociri, există și alte ființe la fel de libere ca și noi, iar aceste ființe pot cauza suferință ori pot crea condițiile pentru apariția unor necazuri. Aproape că nu contează cât de atent conduci tu mașina pentru că un accident este oricând posibil din vina altei persoane. Din acest motiv, Dumnezeu promite că astăzi, chiar dacă s-ar ivi necazul, El ne va fi aproape. El poate și vrea să ne scape. Este justificat deci să ne încredem în planurile Lui de scăpare.

Provocare

Dacă știi pe cineva care suferă în urma unui accident, fă astăzi ceva special; dacă nu găsești altceva, scrie-i un mesaj de încurajare și spune-i că te rogi în continuare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor