Făgăduința pentru azi – 12 ianuarie 2020

  „Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 24:13

  În spaţiu, cerul este întotdeauna negru. Dar asta nu împiedică soarele să strălucească puternic, fiindcă nu există niciun nor care să-l acopere. Oamenii de știință spun că frigul este de fapt lipsa căldurii (nu există ceva pe care să-l numim frig); întunericul este absența luminii.

  Este un lucru dificil pentru noi să suportăm neplăcerea și disconfortul; este extrem de greu să rezistăm în condiții nefavorabile, de nedreptate sau de restricții. Suntem rezistenți pe termen scurt, dar, dacă boala, lipsurile ori nedreptatea se prelungesc, devenim agitați, apoi începem să căutăm explicații și sfârșim de obicei prin a ne revolta. În cele mai multe situații revolta se îndreaptă chiar împotriva Celui ce nu are nicio vină. Dacă ne îmbolnăvim, nu ne revoltăm împotriva societății sau împotriva noastră înșine; dacă ratăm un examen, nu ne revoltăm pe mintea noastră comodă sau neantrenată; dacă pierdem, nu ne supărăm pe neatenția noastră ori pe complexitatea unui context, ci Îl alegem ca țintă a revoltei pe Dumnezeu. Poate pentru că simțim că Lui ar trebui să-I pese de supărarea noastră; poate că sperăm să-I trezim compasiunea și să ne ajute; poate că nu avem puterea să ne asumăm consecințele alegerilor făcute. Important este că El nu ne abandonează nici măcar atunci când suntem supărați. El așteaptă să ne revenim și să descoperim că nu am fost lăsați niciodată singuri, nici măcar astăzi. El este cu noi.

  Provocare

  Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi - 12 ianuarie 2020 - 2020. Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...