Făgăduința pentru azi – 12 ianuarie 2020

  „Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 24:13

  În spaţiu, cerul este întotdeauna negru. Dar asta nu împiedică soarele să strălucească puternic, fiindcă nu există niciun nor care să-l acopere. Oamenii de știință spun că frigul este de fapt lipsa căldurii (nu există ceva pe care să-l numim frig); întunericul este absența luminii.

  Este un lucru dificil pentru noi să suportăm neplăcerea și disconfortul; este extrem de greu să rezistăm în condiții nefavorabile, de nedreptate sau de restricții. Suntem rezistenți pe termen scurt, dar, dacă boala, lipsurile ori nedreptatea se prelungesc, devenim agitați, apoi începem să căutăm explicații și sfârșim de obicei prin a ne revolta. În cele mai multe situații revolta se îndreaptă chiar împotriva Celui ce nu are nicio vină. Dacă ne îmbolnăvim, nu ne revoltăm împotriva societății sau împotriva noastră înșine; dacă ratăm un examen, nu ne revoltăm pe mintea noastră comodă sau neantrenată; dacă pierdem, nu ne supărăm pe neatenția noastră ori pe complexitatea unui context, ci Îl alegem ca țintă a revoltei pe Dumnezeu. Poate pentru că simțim că Lui ar trebui să-I pese de supărarea noastră; poate că sperăm să-I trezim compasiunea și să ne ajute; poate că nu avem puterea să ne asumăm consecințele alegerilor făcute. Important este că El nu ne abandonează nici măcar atunci când suntem supărați. El așteaptă să ne revenim și să descoperim că nu am fost lăsați niciodată singuri, nici măcar astăzi. El este cu noi.

  Provocare

  Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi - 12 ianuarie 2020 - 2020. Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...