Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Făgăduința pentru azi – 13 ianuarie 2020

  „… Să nu vă îngrijoraţi, gândindu-vă cum sau ce veţi spune, căci ce veţi avea de spus vă va fi dat chiar în ceasul acela.” – Matei 10:19

  În anul 1616, Inchiziţia interzice opera lui Copernic, considerând-o eretică. Ulterior s-a recunoscut că avea dreptate, însă inutil. De aceeaşi soartă au avut parte şi mulţi credincioşi, dar de fiecare dată răspunsul lor a fost inspirat de Dumnezeu.

  Nu doar în situațiile de criză ori de anchetă avem nevoie de inspirație pentru a ști ce să răspundem, ci și în acele simple ocazii când ne-am dori să explicăm cuiva despre crezul ori
  despre speranța noastră. Ne simțim temători și atunci când primim întrebări cu privire la adevărul pe care îl credem, dar nu suntem siguri că știm toate argumentele. Însă există și situații obișnuite de viață când e nevoie să încurajăm, să răspundem la o temere a cuiva sau să oferim un răspuns cu privire la anumite decizii. În fiecare caz avem nevoie de inspirație și idei. Ajutorul poate veni de la Dumnezeu dacă Îi cerem acest lucru și dacă alegem să rămânem receptivi la influența Duhului Său. Uneori, chiar fragmentul pe care îl citim din Biblie într-o dimineață poate fi o sursă de inspirație pentru răspunsurile pe care le avem de dat peste zi. Alege astăzi să te inspiri din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Provocare

  Astăzi fii cu luare-aminte la replicile și la sfaturile pe care le dai altora. Gândește-te de două ori înainte de a rosti cuvintele.

  Făgăduința pentru azi - 13 ianuarie 2020 - 2020. Astăzi fii cu luare-aminte la replicile și la sfaturile pe care le dai altora. Gândește-te de două ori înainte de a rosti cuvintele.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Apartament cu patru camere

  Din moment ce Dumnezeu ne cere să veghem și să ne păzim inima, înseamnă că acest lucru e realizabil, dar mai înseamnă și faptul că ceva sau cineva ne poate răni sau ataca inima. Depinde de noi în grija cui plasăm inima noastră și în fața cui o deschidem.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...