Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Făgăduința pentru azi – 14 ianuarie 2020

  „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu (…) a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea.” – 1 Corinteni 10:13

  Furnica poate căra o povară de 10 ori mai mare decât greutatea propriului corp. Furnicile muncitoare trăiesc între 1 şi 5 ani; unele regine trăiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost găsită pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1 080 000 de regine, în 45000 de muşuroaie, legate între ele pe o arie de 2,7 kilometri pătraţi.

  Sunt zile când poverile sufletești, îngrijorările financiare sau responsabilitățile apasă cumplit de mult pe gândurile și inima noastră. Avem uneori sentimentul că ne vom prăbuși, simțim că suntem singuri cu spaimele și grijile noastre. Privind în jur, constatăm că nu există persoane la care să ne permitem să apelăm pentru susținere (fiecare își poartă propriile poveri). Totuși, în realitate, este Cineva care a promis de multe ori că
  ne va purta pe noi și poverile noastre. Aș putea îndrăzni să-I cer ajutorul. Nimic nu este pentru El mai greu decât crucea pe care deja a purtat-o în locul nostru.

  Provocare

  Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.

  Făgăduința pentru azi - 14 ianuarie 2020 - 2020. Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...