Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Făgăduința pentru azi – 14 ianuarie 2020

  „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu (…) a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea.” – 1 Corinteni 10:13

  Furnica poate căra o povară de 10 ori mai mare decât greutatea propriului corp. Furnicile muncitoare trăiesc între 1 şi 5 ani; unele regine trăiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost găsită pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1 080 000 de regine, în 45000 de muşuroaie, legate între ele pe o arie de 2,7 kilometri pătraţi.

  Sunt zile când poverile sufletești, îngrijorările financiare sau responsabilitățile apasă cumplit de mult pe gândurile și inima noastră. Avem uneori sentimentul că ne vom prăbuși, simțim că suntem singuri cu spaimele și grijile noastre. Privind în jur, constatăm că nu există persoane la care să ne permitem să apelăm pentru susținere (fiecare își poartă propriile poveri). Totuși, în realitate, este Cineva care a promis de multe ori că
  ne va purta pe noi și poverile noastre. Aș putea îndrăzni să-I cer ajutorul. Nimic nu este pentru El mai greu decât crucea pe care deja a purtat-o în locul nostru.

  Provocare

  Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.

  Făgăduința pentru azi - 14 ianuarie 2020 - 2020. Vezi dacă azi ai putea ajuta pe cineva care este împovărat cu multe responsabilități. O mamă singură, cineva care îngrijește un bolnav, un angajat prea aglomerat, etc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...