Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Făgăduința pentru azi – 15 ianuarie 2020

  „Domnul Dumnezeu şterge lacrimile de pe toate feţele.” – Isaia 25:8

  Prin fiecare minut în care închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină. Nici nu e nevoie de prea multe demonstrații într-o chestiune atât de evidentă. Dar realitatea este că, de cele mai multe ori, închiderea ochilor nu este o acțiune voluntară. Închidem ochii din instinct atunci când simțim un pericol sau când ne orbește prea multă lumină.

  Trecem mereu prin situații în care aproape că ne dau lacrimile. Nu întotdeauna avem curajul să exteriorizăm suferința ori emoțiile pe care le trăim. Important e însă faptul că Dumnezeu știe orice frământare și, înainte de a se deschide izvorul de lacrimi, El are deja un plan pentru ca sursa durerii să fie stinsă ori alinată. Cel mai potrivit lucru atunci când simțim că ni se întunecă privirea de durere sau de noaptea dezorientării ar fi să Îl rugăm pe El să aducă lumina. El înseninează ziua sau noaptea. El este sursa luminii veșnice, nimic nu Îl poate opri să vină lângă noi în clipele întunecate. Trebuie doar să Îi spunem această nevoie.

  Provocare

  Dacă astăzi vei simți că vrei să plângi, gândește-te în ce măsură este posibil ca și altcineva să treacă prin aceeași frământare. Vezi dacă nu poți alina în vreun fel acea durere.

  Făgăduința pentru azi - 15 ianuarie 2020 - 2020. Dacă astăzi vei simți că vrei să plângi, gândește-te în ce măsură este posibil ca și altcineva să treacă prin aceeași frământare. Vezi dacă nu poți alina în vreun fel acea durere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...