Făgăduința pentru azi – 16 ianuarie 2020

„Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.” – Romani 8:28

Sugativa a fost descoperită în Anglia în 1863, dintr-o întâmplare. Un muncitor a uitat să adauge clei în cazanul cu hârtie crudă. De atunci, această așa-zisă hârtie a fost folosită pentru a evita degradarea unor documente și pentru a fixa semnăturile celor mai importanți oameni. Un dezavantaj al sugativei este că ajunge la un moment dat să fie saturată, nu mai poate fi utilizată fără a păta ea însăși coala pe care o usucă.

Există persoane care au calitatea de bun ascultător; sunt oameni care știu să consilieze sau care pot suporta mofturile celor din jur. Dar și aceste persoane au limitele lor, ajung la saturație. Oricât de binevoitori ar fi oamenii amabili de lângă noi, vor avea și ei necazuri și vor fi îngândurați. Și ei vor avea nevoie să se descarce în fața cuiva și nu vor mai putea să ne asculte și pe noi. Singurul care nu obosește ascultându-ne și care poate să-Şi asume poverile frământărilor noastre este Mântuitorul. Ar fi o idee bună să nu-i împovărăm prea mult pe cei de lângă noi cu lucruri pe care oricum doar puterea lui Dumnezeu le poate rezolva.

Provocare

Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor