Articolul precedentCântă-le copiilor!
  Articolul următorNu vă credeți înțelepți

  Făgăduința pentru azi – 16 ianuarie 2020

  „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.” – Romani 8:28

  Sugativa a fost descoperită în Anglia în 1863, dintr-o întâmplare. Un muncitor a uitat să adauge clei în cazanul cu hârtie crudă. De atunci, această așa-zisă hârtie a fost folosită pentru a evita degradarea unor documente și pentru a fixa semnăturile celor mai importanți oameni. Un dezavantaj al sugativei este că ajunge la un moment dat să fie saturată, nu mai poate fi utilizată fără a păta ea însăși coala pe care o usucă.

  Există persoane care au calitatea de bun ascultător; sunt oameni care știu să consilieze sau care pot suporta mofturile celor din jur. Dar și aceste persoane au limitele lor, ajung la saturație. Oricât de binevoitori ar fi oamenii amabili de lângă noi, vor avea și ei necazuri și vor fi îngândurați. Și ei vor avea nevoie să se descarce în fața cuiva și nu vor mai putea să ne asculte și pe noi. Singurul care nu obosește ascultându-ne și care poate să-Şi asume poverile frământărilor noastre este Mântuitorul. Ar fi o idee bună să nu-i împovărăm prea mult pe cei de lângă noi cu lucruri pe care oricum doar puterea lui Dumnezeu le poate rezolva.

  Provocare

  Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 16 ianuarie 2020 - 2020. Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...