Articolul precedentCântă-le copiilor!
  Articolul următorNu vă credeți înțelepți

  Făgăduința pentru azi – 16 ianuarie 2020

  „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.” – Romani 8:28

  Sugativa a fost descoperită în Anglia în 1863, dintr-o întâmplare. Un muncitor a uitat să adauge clei în cazanul cu hârtie crudă. De atunci, această așa-zisă hârtie a fost folosită pentru a evita degradarea unor documente și pentru a fixa semnăturile celor mai importanți oameni. Un dezavantaj al sugativei este că ajunge la un moment dat să fie saturată, nu mai poate fi utilizată fără a păta ea însăși coala pe care o usucă.

  Există persoane care au calitatea de bun ascultător; sunt oameni care știu să consilieze sau care pot suporta mofturile celor din jur. Dar și aceste persoane au limitele lor, ajung la saturație. Oricât de binevoitori ar fi oamenii amabili de lângă noi, vor avea și ei necazuri și vor fi îngândurați. Și ei vor avea nevoie să se descarce în fața cuiva și nu vor mai putea să ne asculte și pe noi. Singurul care nu obosește ascultându-ne și care poate să-Şi asume poverile frământărilor noastre este Mântuitorul. Ar fi o idee bună să nu-i împovărăm prea mult pe cei de lângă noi cu lucruri pe care oricum doar puterea lui Dumnezeu le poate rezolva.

  Provocare

  Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 16 ianuarie 2020 - 2020. Ia-ţi puțin timp astăzi și ascultă cu multă atenție și pe îndelete pe cineva care știi că ar vrea să-și descarce povara de gânduri și îngrijorări. Apoi așază-le, la rândul tău, înaintea lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...