Făgăduința pentru azi – 17 ianuarie 2020

  „Zadarnic se aşteaptă mântuire de la dealuri (…) în adevăr, în Domnul Dumnezeul nostru este mântuirea lui Israel.” – Ieremia 3:23

  Unii oameni se ghidează după cântecul broaştelor pentru a afla dacă va ploua. Alții, după stolurile de păsări, să știe dacă va fi cald. Newton însă a creat un aparat pentru a afla acest lucru. A construit detectorul de umiditate, care este capabil să evalueze în mod științific factorii de climă și să ajute la estimarea foarte riguroasă a viitorului apropiat din acest punct de vedere.

  Mulți oameni simt nevoia de previziune și apelează la diferite modalități de a afla din timp cum vor evolua lucrurile. Din nefericire, metodele folosite sunt cele mai derutante și nesigure. Se apelează la horoscop, la ghicitori și oameni care dau impresia că sunt conectați la o zonă inaccesibilă muritorilor de rând. Nimic mai periculos decât încrederea și planurile întocmite pe astfel de surse. În ce privește viitorul, singurul care cunoaște realitatea este Dumnezeu. În măsura în care consideră că ne e de trebuință, El folosește căi potrivite să ne înștiințeze. Dar, în majoritatea situațiilor, El conduce totul spre binele nostru, și o soluție potrivită este aceea de a-I cere ajutor, de a avea încredere în El și de a-I permite să aibă controlul asupra vieţii noastre.

  Provocare

  Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.

  Făgăduința pentru azi - 17 ianuarie 2020 - 2020. Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...