Făgăduința pentru azi – 17 ianuarie 2020

  „Zadarnic se aşteaptă mântuire de la dealuri (…) în adevăr, în Domnul Dumnezeul nostru este mântuirea lui Israel.” – Ieremia 3:23

  Unii oameni se ghidează după cântecul broaştelor pentru a afla dacă va ploua. Alții, după stolurile de păsări, să știe dacă va fi cald. Newton însă a creat un aparat pentru a afla acest lucru. A construit detectorul de umiditate, care este capabil să evalueze în mod științific factorii de climă și să ajute la estimarea foarte riguroasă a viitorului apropiat din acest punct de vedere.

  Mulți oameni simt nevoia de previziune și apelează la diferite modalități de a afla din timp cum vor evolua lucrurile. Din nefericire, metodele folosite sunt cele mai derutante și nesigure. Se apelează la horoscop, la ghicitori și oameni care dau impresia că sunt conectați la o zonă inaccesibilă muritorilor de rând. Nimic mai periculos decât încrederea și planurile întocmite pe astfel de surse. În ce privește viitorul, singurul care cunoaște realitatea este Dumnezeu. În măsura în care consideră că ne e de trebuință, El folosește căi potrivite să ne înștiințeze. Dar, în majoritatea situațiilor, El conduce totul spre binele nostru, și o soluție potrivită este aceea de a-I cere ajutor, de a avea încredere în El și de a-I permite să aibă controlul asupra vieţii noastre.

  Provocare

  Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.

  Făgăduința pentru azi - 17 ianuarie 2020 - 2020. Identifică în viața ta o superstiție care te influențează și cere-I ajutor lui Dumnezeu să o îndepărtezi, să nu-i mai dai importanță și să nu îți mai creeze impresia greșită că ar conta în mod fatidic.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...