Făgăduința pentru azi – 18 ianuarie 2020

„Domnul este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi plin de bunătate.” – Psalmii 145:8

„Dumnezeu te iubeşte şi este foarte răbdător cu tine, în ciuda multelor tale greşeli. Având în vedere afectuoasa şi milostiva iubire a lui Dumnezeu, exercitată în favoarea ta, n-ar trebui să fii mai amabil, mai tolerant, mai răbdător şi iertător?” – Ellen White

Suntem încântați atunci când obținem iertare pentru greșeli mai simple sau mai grave. Ne simțim eliberați când simțim din cuvintele și atitudinea cuiva față de care am greșit că ne-a iertat și putem continua relația în condiții bune. Nu întotdeauna suntem la fel de binevoitori și încântați când se pune problema ca noi să acordăm iertare și să rămânem neschimbați față de unii care ne-au rănit, ne-au trădat sau au greșit față de noi.

În Rugăciunea domnească („Tatăl nostru”), rostim aproape automat condiția iertării divine. Fiecare își dorește iertare, dar nu este și pe deplin conștient că are la rândul lui datoria de a fi iertător. Dacă nu ne e foarte ușor să iertăm, putem cere ajutor. Mântuitorul ne va ajuta în mod sigur.

Provocare

Crezi că ai putea ruga să te ierte pe cineva dintre persoanele față de care simți că ai greșit? E un act de curaj, dar vei vedea câtă pace sufletească aduce.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video