Articolul precedentScaunul galben
  Articolul următorFără acoperiș deasupra capului

  Făgăduința pentru azi – 20 ianuarie 2020

  „Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici.” – 2 Petru 2:9

  Anumite specii de viermi se mănâncă unii pe alţii sau chiar pe ei înşişi, dacă nu găsesc de mâncare. Nu-i de mirare, din moment ce şi unii oameni sunt dispuşi să facă acest lucru. Constatarea poate fi interesantă, iar în ce îi privește pe oameni, chiar șocantă. În fața unei realități de acest fel, riști să te blochezi înspăimântat. Nu se poate face foarte mult pentru a schimba caracterul celor ce recurg la acest comportament. Important este să nu te degradezi în atât de mare măsură, încât să ajungi în acea categorie de ființe.

  Cucernicia mai poate fi numită și evlavie și descrie o atitudine cinstită, umilă, sinceră față de Dumnezeu și chiar față de semeni. Cucernicia nu aduce prin sine vreun merit special sau un statut deosebit, dar face un lucru cu mult mai important decât un statut sau un privilegiu. Cucernicia Îi oferă lui Dumnezeu acces deplin la viața persoanei, la gândurile, trăirile și deciziile omului respectiv.

  Deși ar putea părea ceva cu beneficii îndepărtate, Dumnezeu promite prietenie și ajutor chiar acum celor ce sunt cucernici, evlavioși, sinceri și umili. Ar fi o idee bună să descoperi azi cum ar fi să devii o persoană cucernică.

  Provocare

  Gândește-te și identifică o persoană pe care o poți considera cucernică, umilă, evlavioasă. Fă un gest frumos de apreciere pentru acea persoană.

  Făgăduința pentru azi - 20 ianuarie 2020 - 2020. Gândește-te și identifică o persoană pe care o poți considera cucernică, umilă, evlavioasă. Fă un gest frumos de apreciere pentru acea persoană.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...