Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Făgăduința pentru azi – 21 ianuarie 2020

  „Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

  Norii Stratus sunt mase gri enorme, compacte, care acoperă cerul. Ei promit umiditate şi o ploaie constantă, dar nu foarte bogată. Aspectul acestor nori trezește un sentiment de teamă, de pericol în majoritatea oamenilor care privesc cerul. Chiar și animalele își iau instinctiv măsuri de protecție, se deplasează la adăpostul oferit de natură. Acest tip de nori provoacă un oarecare sentiment de teamă din cauza apropierii lor de suprafața terestră. Fiind cel mai aproape de noi, sunt și cei mai impresionanți, acoperind parcă tot cerul.

  Nu există zi în care să nu ne doară ceva, să nu ne lipsească lucruri și să nu ne frământe gânduri. Fiecare oră aduce cu sine probleme mai mari sau mai mici. Uneori ne dor suferințele celor dragi, alteori vin suferințe în propriul corp. De fiecare dată ne dorim să nu existe suferință; mereu vrem să dăm timpul înapoi și să resetăm traseul pentru a evita durerea. Trăim dureri provocate de noi înșine, suferim uneori pentru că alții ne-au rănit. Suferim pe drept consecinţele unor fapte greșite, dar uneori suferim pe nedrept chiar din pricina crezului nostru. Orice fel de suferință ar veni în viața noastră, aceasta este incomparabilă cu situația fericită și izbăvirea pe care le plănuiește Dumnezeu pentru noi, atunci când istoria păcatului se va încheia. Nu mai este mult. Gândește-te la acest lucru dacă astăzi te va durea ceva sau va veni îngrijorarea.

  Provocare

  Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.

  Făgăduința pentru azi - 21 ianuarie 2020 - 2020. Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...