Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Făgăduința pentru azi – 21 ianuarie 2020

  „Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

  Norii Stratus sunt mase gri enorme, compacte, care acoperă cerul. Ei promit umiditate şi o ploaie constantă, dar nu foarte bogată. Aspectul acestor nori trezește un sentiment de teamă, de pericol în majoritatea oamenilor care privesc cerul. Chiar și animalele își iau instinctiv măsuri de protecție, se deplasează la adăpostul oferit de natură. Acest tip de nori provoacă un oarecare sentiment de teamă din cauza apropierii lor de suprafața terestră. Fiind cel mai aproape de noi, sunt și cei mai impresionanți, acoperind parcă tot cerul.

  Nu există zi în care să nu ne doară ceva, să nu ne lipsească lucruri și să nu ne frământe gânduri. Fiecare oră aduce cu sine probleme mai mari sau mai mici. Uneori ne dor suferințele celor dragi, alteori vin suferințe în propriul corp. De fiecare dată ne dorim să nu existe suferință; mereu vrem să dăm timpul înapoi și să resetăm traseul pentru a evita durerea. Trăim dureri provocate de noi înșine, suferim uneori pentru că alții ne-au rănit. Suferim pe drept consecinţele unor fapte greșite, dar uneori suferim pe nedrept chiar din pricina crezului nostru. Orice fel de suferință ar veni în viața noastră, aceasta este incomparabilă cu situația fericită și izbăvirea pe care le plănuiește Dumnezeu pentru noi, atunci când istoria păcatului se va încheia. Nu mai este mult. Gândește-te la acest lucru dacă astăzi te va durea ceva sau va veni îngrijorarea.

  Provocare

  Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.

  Făgăduința pentru azi - 21 ianuarie 2020 - 2020. Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...