Făgăduința pentru azi – 21 ianuarie 2020

„Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

Norii Stratus sunt mase gri enorme, compacte, care acoperă cerul. Ei promit umiditate şi o ploaie constantă, dar nu foarte bogată. Aspectul acestor nori trezește un sentiment de teamă, de pericol în majoritatea oamenilor care privesc cerul. Chiar și animalele își iau instinctiv măsuri de protecție, se deplasează la adăpostul oferit de natură. Acest tip de nori provoacă un oarecare sentiment de teamă din cauza apropierii lor de suprafața terestră. Fiind cel mai aproape de noi, sunt și cei mai impresionanți, acoperind parcă tot cerul.

Nu există zi în care să nu ne doară ceva, să nu ne lipsească lucruri și să nu ne frământe gânduri. Fiecare oră aduce cu sine probleme mai mari sau mai mici. Uneori ne dor suferințele celor dragi, alteori vin suferințe în propriul corp. De fiecare dată ne dorim să nu existe suferință; mereu vrem să dăm timpul înapoi și să resetăm traseul pentru a evita durerea. Trăim dureri provocate de noi înșine, suferim uneori pentru că alții ne-au rănit. Suferim pe drept consecinţele unor fapte greșite, dar uneori suferim pe nedrept chiar din pricina crezului nostru. Orice fel de suferință ar veni în viața noastră, aceasta este incomparabilă cu situația fericită și izbăvirea pe care le plănuiește Dumnezeu pentru noi, atunci când istoria păcatului se va încheia. Nu mai este mult. Gândește-te la acest lucru dacă astăzi te va durea ceva sau va veni îngrijorarea.

Provocare

Sigur știi pe cineva de lângă tine sau dintre prietenii de pe Facebook care trece printr-o suferință. Trimite-i un scurt gând de încurajare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor