Făgăduința pentru azi – 23 ianuarie 2020

  „Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării.” – Apocalipsa 3:10

  Durata vieţii unor animale diferă în funcţie de dimensiunile creierului şi ale corpului, precum şi de frecvenţa pulsului. Animalele mici, active, îşi consumă mai rapid energia decât cele mari, mai încete. O zi din viaţa chiţcanului, de exemplu, corespunde cu 50 de zile din viaţa elefantului. Există așa-numitele efemeride, care trăiesc doar o oră. Pentru aceste ființe, existenţa este tristă, neagră sau luminoasă, în funcție de momentul zilei când s-au trezit la viață.

  Proiectul lui Dumnezeu cu privire la om a fost de la început unul pentru veșnicie. Ne-a creat din start cu posibilitatea vieții fără sfârșit. Dar, pentru ca veșnicia să nu fie asemenea unei obligații sau un fel de condamnare la existență infinită, a stabilit dreptul de a alege noi dacă vrem să trăim conform cu proiectul Lui. Viața noastră s-a scurtat din pricină că noi, înainte de a alege să mâncăm din pomul vieții, am decis să gustăm întâi din pomul oprit, aducător de condamnare și moarte. Faptul că apoi ni s-a oprit accesul la pomul vieții este una dintre cele mai mari binecuvântări. Timpul suferinței, al păcatului și al nedreptății este unul limitat. Adevărata viață va fi cea pregătită de Creatorul după revenirea Lui. Iată un motiv foarte bun să-ți reînnoiești acum decizia de a aștepta apropiata Lui revenire.

  Provocare

  Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.

  Făgăduința pentru azi - 23 ianuarie 2020 - 2020. Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...