Făgăduința pentru azi – 23 ianuarie 2020

  „Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării.” – Apocalipsa 3:10

  Durata vieţii unor animale diferă în funcţie de dimensiunile creierului şi ale corpului, precum şi de frecvenţa pulsului. Animalele mici, active, îşi consumă mai rapid energia decât cele mari, mai încete. O zi din viaţa chiţcanului, de exemplu, corespunde cu 50 de zile din viaţa elefantului. Există așa-numitele efemeride, care trăiesc doar o oră. Pentru aceste ființe, existenţa este tristă, neagră sau luminoasă, în funcție de momentul zilei când s-au trezit la viață.

  Proiectul lui Dumnezeu cu privire la om a fost de la început unul pentru veșnicie. Ne-a creat din start cu posibilitatea vieții fără sfârșit. Dar, pentru ca veșnicia să nu fie asemenea unei obligații sau un fel de condamnare la existență infinită, a stabilit dreptul de a alege noi dacă vrem să trăim conform cu proiectul Lui. Viața noastră s-a scurtat din pricină că noi, înainte de a alege să mâncăm din pomul vieții, am decis să gustăm întâi din pomul oprit, aducător de condamnare și moarte. Faptul că apoi ni s-a oprit accesul la pomul vieții este una dintre cele mai mari binecuvântări. Timpul suferinței, al păcatului și al nedreptății este unul limitat. Adevărata viață va fi cea pregătită de Creatorul după revenirea Lui. Iată un motiv foarte bun să-ți reînnoiești acum decizia de a aștepta apropiata Lui revenire.

  Provocare

  Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.

  Făgăduința pentru azi - 23 ianuarie 2020 - 2020. Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...