Făgăduința pentru azi – 24 ianuarie 2020

„Ferice de cel ce rabdă ispita! Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” – Iacov 1:12

„În faţa piticilor, trebuie să te pleci mai mult.” – Autor necunoscut

Evident că nu înălțimea fizică a cuiva este subiectul acestui proverb. Importantă aici este doar similitudinea imediată. Interesant e faptul că există oameni cu o înălțime a caracterului foarte mică. În general, oamenii care sunt limitați în ochii lor sau ai altora dezvoltă complexe imense, iar acest lucru îi determină să pretindă de la ceilalți o umilință pe atât de mare, pe cât de mici și neînsemnați se simt ei. E posibil ca azi să întâlneşti oameni care poartă în suflet prejudecăți sau complexe; vei avea de relaționat cu persoane ce emit pretenții sau mofturi, care te vor provoca să te enervezi sau să faci ceva rău. Când vei simți că cineva pretinde de la tine mai multă umilință decât consideri că e cazul, gândește-te cu milă că acea persoană este nefericită și apăsată de povara micimii sale. Nu merită efortul de a te supăra pe cineva de acest fel. Deși ești om cu limite, ia exemplul Mântuitorului, care s-a aplecat incredibil pentru a ne putea salva.

Provocare

Gândește-te care este punctul tău slab care te face să cazi adesea. Pune înaintea lui Dumnezeu această slăbiciune și roagă-te special pentru biruință. Apoi roagă-te zilnic pentru biruința deplină.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video