Făgăduința pentru azi – 27 ianuarie 2020

  „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curățească de orice nelegiuire.” – 1 Ioan 1:9

  Albert Speer a fost singurul acuzat al procesului de la Nürnberg care şi-a recunoscut vina. Toţi ceilalţi fie au negat, fie nici măcar nu s-au predat, iar unii nici măcar n-au fost judecaţi încă. Recunoașterea unei infracțiuni poate duce la reducerea pedepsei în majoritatea tribunalelor. Acest lucru depinde totuși de subiectivismul judecătorului care pronunță sentința.

  În ce privește păcatul, principala dorință a lui Dumnezeu nu este nici pedepsirea și nici moartea păcătosului. El Își dorește cel mai mult salvarea, izbăvirea celui greșit. Dar salvarea omului, deși este plătită foarte scump cu viața Mântuitorului, depinde într-un mod esențial de un gest al omului: recunoașterea, mărturisirea. Acest lucru poate fi poarta prin care vine mântuirea, dar poate fi și zidul care îl desparte pe om de Izbăvitorul lui. Invitația lui Dumnezeu este de a veni, indiferent de situația în care ne aflăm, în fața Lui cu mărturisire, pentru a-I da șansa să devină avocatul nostru și să obțină iertare în meritele jertfei de pe cruce. Acum e momentul pentru mărturisire sinceră și deplină.

  Provocare

  Gândește-te dacă ai pe inimă o greșeală făcută față de cineva. Ia hotărârea să ceri iertare, roagă-te pentru ajutor divin și vorbește cu persoana față de care ai greșit.

  Făgăduința pentru azi - 27 ianuarie 2020 - 2020. Gândește-te dacă ai pe inimă o greșeală făcută față de cineva. Ia hotărârea să ceri iertare, roagă-te pentru ajutor divin și vorbește cu persoana față de care ai greșit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...