Făgăduința pentru azi – 27 ianuarie 2020

  „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curățească de orice nelegiuire.” – 1 Ioan 1:9

  Albert Speer a fost singurul acuzat al procesului de la Nürnberg care şi-a recunoscut vina. Toţi ceilalţi fie au negat, fie nici măcar nu s-au predat, iar unii nici măcar n-au fost judecaţi încă. Recunoașterea unei infracțiuni poate duce la reducerea pedepsei în majoritatea tribunalelor. Acest lucru depinde totuși de subiectivismul judecătorului care pronunță sentința.

  În ce privește păcatul, principala dorință a lui Dumnezeu nu este nici pedepsirea și nici moartea păcătosului. El Își dorește cel mai mult salvarea, izbăvirea celui greșit. Dar salvarea omului, deși este plătită foarte scump cu viața Mântuitorului, depinde într-un mod esențial de un gest al omului: recunoașterea, mărturisirea. Acest lucru poate fi poarta prin care vine mântuirea, dar poate fi și zidul care îl desparte pe om de Izbăvitorul lui. Invitația lui Dumnezeu este de a veni, indiferent de situația în care ne aflăm, în fața Lui cu mărturisire, pentru a-I da șansa să devină avocatul nostru și să obțină iertare în meritele jertfei de pe cruce. Acum e momentul pentru mărturisire sinceră și deplină.

  Provocare

  Gândește-te dacă ai pe inimă o greșeală făcută față de cineva. Ia hotărârea să ceri iertare, roagă-te pentru ajutor divin și vorbește cu persoana față de care ai greșit.

  Făgăduința pentru azi - 27 ianuarie 2020 - 2020. Gândește-te dacă ai pe inimă o greșeală făcută față de cineva. Ia hotărârea să ceri iertare, roagă-te pentru ajutor divin și vorbește cu persoana față de care ai greșit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...