Articolul precedentPrima zi de scoală
  Articolul următorInspirație divină

  Făgăduința pentru azi – 29 ianuarie 2020

  „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.” – Exodul 34:6

  Ei bine, un pahar cu apă fierbinte îngheaţă mai repede în frigider decât unul cu apă rece. Foarte multe ciudățenii științifice demonstrează faptul că aparențele pot fi derutante, iar ceea ce pare imposibil poate fi, de fapt, foarte ușor de realizat.

  Dacă ar fi să construim o analogie, am putea spune că apa fierbinte îl reprezintă foarte bine pe creștinul activ. Un astfel de credincios se consideră la adăpost și crede că e puțin probabil să aibă o cădere ori să fie învins de o ispită neașteptată. Cu toate acestea, realitatea a demonstrat că, indiferent în ce stadiu de credință ne găsim, sunt posibile alunecări. Iar dacă un credincios nu veghează permanent la siguranța lui în Dumnezeu, el trebuie să știe că doar un pas desparte pe cineva care stă în picioare de cineva care a căzut. Dacă ești în situația fericită de a sta în picioare, ia seama azi, cere ajutor, ca să reziști fără incidente. Dumnezeu oferă ajutor. Dacă ești cumva în situația mai puțin bună a cuiva care deja a alunecat, gândește-te la îndurarea lui Dumnezeu; nu este ceva greșit să strigi către El, chiar dacă nu ești la prima cădere. Lasă-L pe El să decidă când nu mai poate ierta, nu limita tu iubirea Lui.

  Provocare

  Sigur știi măcar o persoană care a căzut de la credința în Dumnezeu. Roagă-te pentru acea persoană, spunându-i pe nume. Poate ar fi un lucru foarte bun să îi transmiți și persoanei în cauză un mesaj de genul: „Azi m-am rugat pentru tine.”

  Făgăduința pentru azi - 29 ianuarie 2020 - 2020. Sigur știi măcar o persoană care a căzut de la credința în Dumnezeu. Roagă-te pentru acea persoană, spunându-i pe nume. Poate ar fi un lucru foarte bun să îi transmiți și persoanei în cauză un mesaj de genul: „Azi m-am rugat pentru tine.”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...