Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Făgăduința pentru azi – 30 ianuarie 2020

  „Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” – Isaia 41:10

  Einstein părea un incapabil, un ratat. Nu a putut vorbi fluent până la vârsta de 9 ani. Părinţii lui credeau că ar putea fi retardat. Dar, cu timpul, s-a văzut că ceea ce părea a fi incapacitate nu era decât o formă de manifestare neînțeleasă a cuiva care trăia la alte dimensiuni viața. Susținerea celor apropiați i-a dat șanse celui ce avea să devină un geniu.

  Există pentru fiecare dintre noi măcar o persoană care crede în capacitățile și potențialul nostru încă invizibil. Dumnezeu ne-a așezat în apropierea unei mame sau a unui tată sau a unor frați și surori care, în dragostea lor, văd mai mult decât se poate descoperi la prima vedere. Prin acei oameni, Dumnezeu lucrează la dezvoltarea noastră și ne încurajează să devenim ceea ce El a plănuit de la început. Ești înconjurat de astfel de oameni? Ai identificat pe cel sau cea care trezește în tine ideea că poți face și poți însemna mai mult? La rândul tău, ești cumva un astfel de om, care susține și motivează un copil sau un prieten să creadă mai mult în forțele lui și să îndrăznească să treacă dincolo de superficial și satisfăcător? Încearcă azi să fii un mic susținător de einsteini.

  Provocare

  Dacă știi măcar o persoană care suferă de o dizabilitate fizică din cauza unui accident sau a unei boli, fă astăzi un gest frumos, oferă-i ajutor sau un mic dar simbolic de încurajare și admirație pentru că răzbește eroic în ciuda dificultăților.

  Făgăduința pentru azi - 30 ianuarie 2020 - 2020. Dacă știi măcar o persoană care suferă de o dizabilitate fizică din cauza unui accident sau a unei boli, fă astăzi un gest frumos, oferă-i ajutor sau un mic dar simbolic de încurajare și admirație pentru că răzbește eroic în ciuda dificultăților.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...