Articolul precedentÎl ştie pe fiecare pe nume
  Articolul următorÎnțelegi tu ce citești?

  Făgăduința pentru azi – 31 ianuarie 2020

  „Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc.” – Psalmii 145:20

  Ochiul şoimului călător este mai mare decât al omului şi îşi poate observa prada de la o distanţă de 300 de metri. În prezent, specia este pe cale de dispariţie. Această pasăre vede detalii pe care doar aparatura modernă le poate surprinde.

  La prima vedere, protecția lui Dumnezeu se întinde doar asupra celor ce Îi dau în schimb sau mai întâi iubirea lor. Dar, privind la comportamentul și la caracterul lui Dumnezeu în general, vom înțelege că El Își poate manifesta pe deplin ocrotirea față de cei care Îi permit accesul în viața lor. A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să Îi dai șansa de a fi fericit ocrotindu-Şi propriii copii. Ce Şi-ar dori mai mult un Tată decât să le poată purta de grijă copiilor Lui? Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să te ocrotească, fă acest gest de iubire rugându-L să îți fie protector. Ochii Lui sunt mai pătrunzători decât ai unui vultur, El vede orice pericol și te poate feri. Dorința Lui de a te ajuta este atât de mare, încât este mereu pregătit să intervină la rugăciunea ta.

  Provocare

  Fă-le o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva nu foarte scump, dar semnificativ.

  Făgăduința pentru azi - 31 ianuarie 2020 - 2020. Fă-le o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva nu foarte scump, dar semnificativ.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...