Articolul precedentNaşterea unei mame
  Articolul următorLista verde

  Făgăduința pentru azi – 1 februarie

  „Mă voi îndura de tine cu o dragoste veşnică.” – Isaia 54:8

  „Doar acolo unde domneşte Hristos poate exista dragoste profundă, adevărată, neegoistă.” – Ellen White

  Dragostea autentică, deplină este o iluzie atunci când vorbim de inima omului. Nici cele mai bune intenții, nici cei mai îndrăgostiți oameni şi nici măcar cei care au un legământ de căsătorie nu pot iubi în mod neegoist, necondiționat şi continuu. Nu ține de voința sau de ambiția cuiva să iubească în acest fel; nu depinde nici de factorii pe care îi poate asigura un om pentru a-şi proteja iubirea. Chiar şi un lucru mărunt, un accident neînsemnat ori o neatenție în exprimare pot răni sau pot strivi inima cuiva. Singurul mediu sigur pentru dragoste este zona prezenței lui Dumnezeu. Însăşi prezența Lui este o garanție că iubirea sinceră e posibilă, şi contribuția Lui îmbogățeşte iubirea săracă a celui mai puternic dintre îndrăgostiți. Azi nu porni singur în iubirea ta; roagă-L să dea El sens şi cheamă-L să facă de neoprit sentimentele tale pentru cei dragi. Astfel nu vei risca să răneşti ori să trădezi pe cineva.

  Provocare

  Fă un gest de amabilitate față de o persoană mai retrasă şi care nu prea are prieteni în biserică sau acasă.

  Făgăduința pentru azi - 1 februarie - 2020. Fă un gest de amabilitate față de o persoană mai retrasă şi care nu prea are prieteni în biserică sau acasă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...