Făgăduința pentru azi – 2 februarie

„Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” – Psalmii 23:1

Marea Moartă, aflată la 397 de metri sub nivelul mării, este punctul cu cea mai joasă altitudine de pe suprafaţa Pământului. Turmele din jur nu pot paşte, nici nu se pot adăpa. Totul este mort. Din cauza salinității extraordinare, în apa mării nu trăieşte nimic. Totul în imediata apropiere este sterp şi uscat.

Acolo unde Dumnezeu lipseşte, totul devine lipsit de viață. Acolo de unde Dumnezeu Se retrage, rămâne doar ariditate şi uscăciune. Situația Mării Moarte nu este caracteristică doar ocaziilor în care mânia lui Dumnezeu s-a manifestat, ci și momentelor în care El nu este primit și în care prezența Lui nu este dorită. El nu este primit şi unde prezența Lui nu este dorită. Există familii uscate, există firme şi localități pustii şi există inimi goale, fără vlagă. Dumnezeu Îşi doreşte să ne conducă, precum un Păstor, doar prin situații binecuvântate şi prin bogăție de hrană. Condiția este ca noi, care, spre deosebire de oi, putem hotărî dacă Îl urmăm sau nu, să decidem să ascultăm de El şi să ne încredem în înțelepciunea şi bunătatea Lui. Ziua de azi este o ocazie potrivită pentru a-L urma spre „păşune” bogată.

Provocare

Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor