Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Făgăduința pentru azi – 2 februarie

  „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” – Psalmii 23:1

  Marea Moartă, aflată la 397 de metri sub nivelul mării, este punctul cu cea mai joasă altitudine de pe suprafaţa Pământului. Turmele din jur nu pot paşte, nici nu se pot adăpa. Totul este mort. Din cauza salinității extraordinare, în apa mării nu trăieşte nimic. Totul în imediata apropiere este sterp şi uscat.

  Acolo unde Dumnezeu lipseşte, totul devine lipsit de viață. Acolo de unde Dumnezeu Se retrage, rămâne doar ariditate şi uscăciune. Situația Mării Moarte nu este caracteristică doar ocaziilor în care mânia lui Dumnezeu s-a manifestat, ci și momentelor în care El nu este primit și în care prezența Lui nu este dorită. El nu este primit şi unde prezența Lui nu este dorită. Există familii uscate, există firme şi localități pustii şi există inimi goale, fără vlagă. Dumnezeu Îşi doreşte să ne conducă, precum un Păstor, doar prin situații binecuvântate şi prin bogăție de hrană. Condiția este ca noi, care, spre deosebire de oi, putem hotărî dacă Îl urmăm sau nu, să decidem să ascultăm de El şi să ne încredem în înțelepciunea şi bunătatea Lui. Ziua de azi este o ocazie potrivită pentru a-L urma spre „păşune” bogată.

  Provocare

  Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.

  Făgăduința pentru azi - 2 februarie - 2020. Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...