Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Făgăduința pentru azi – 2 februarie

  „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” – Psalmii 23:1

  Marea Moartă, aflată la 397 de metri sub nivelul mării, este punctul cu cea mai joasă altitudine de pe suprafaţa Pământului. Turmele din jur nu pot paşte, nici nu se pot adăpa. Totul este mort. Din cauza salinității extraordinare, în apa mării nu trăieşte nimic. Totul în imediata apropiere este sterp şi uscat.

  Acolo unde Dumnezeu lipseşte, totul devine lipsit de viață. Acolo de unde Dumnezeu Se retrage, rămâne doar ariditate şi uscăciune. Situația Mării Moarte nu este caracteristică doar ocaziilor în care mânia lui Dumnezeu s-a manifestat, ci și momentelor în care El nu este primit și în care prezența Lui nu este dorită. El nu este primit şi unde prezența Lui nu este dorită. Există familii uscate, există firme şi localități pustii şi există inimi goale, fără vlagă. Dumnezeu Îşi doreşte să ne conducă, precum un Păstor, doar prin situații binecuvântate şi prin bogăție de hrană. Condiția este ca noi, care, spre deosebire de oi, putem hotărî dacă Îl urmăm sau nu, să decidem să ascultăm de El şi să ne încredem în înțelepciunea şi bunătatea Lui. Ziua de azi este o ocazie potrivită pentru a-L urma spre „păşune” bogată.

  Provocare

  Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.

  Făgăduința pentru azi - 2 februarie - 2020. Analizează viața ta de acum şi încearcă să constați care este cel mai jos punct în care ai ajuns. Stabileşte un lucru concret pe care îl poți face pentru a nu mai ajunge atât de jos.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...