Făgăduința pentru azi – 3 februarie

  „Domnul Dumnezeul tău te va umple de bunătăţi (…) dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău.” – Deuteronomul 30:9,10

  Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, era instructor al copiilor surzi. Soţia și mama lui erau de asemenea surde. El a inventat primele componente ale telefonului ca să-şi ajute soţia şi mama să audă. Astfel că, dintr-un gest de iubire pentru persoane dragi, eforturile lui aduc una dintre cele mai mari binecuvântări în lumea noastră. Practic, iubirea unui om face imposibilul o banalitate.

  Adeseori nu suntem foarte încântați când promisiunile lui Dumnezeu sunt condiționate de ascultare. Avem sentimentul că ascultarea e pretextul ca să nu se îndeplinească o făgăduință şi că, dacă depinde de ascultarea noastră, sunt slabe şanse să reuşim. Pare că trebuie să merităm ajutorul Lui şi astfel ne descurajăm în aşteptările noastre. Însă, în realitate, Tatăl nostru ceresc nu vrea decât să stabilim o conexiune cu El. El vrea să ne ajute, inclusiv prin sfaturile, îndemnurile lăuntrice din cugetul şi din conştiința noastră. El nu vrea să Se rezume la a ne fi doar un serviciu de urgență, apoi să dispară din viața noastră. Dumnezeu doreşte un dialog permanent cu noi. Dacă ai deja o linie de comunicare cu El, păstrează-o deschisă; dacă nu, poți începe chiar de azi, prin rugăciune şi prin citirea Cuvântului Său.

  Provocare

  Vezi ce nevoie stringentă are o persoană pe care o iubeşti. Fă ceva în sensul rezolvării acelei nevoi chiar acum.

  Făgăduința pentru azi - 3 februarie - 2020. Vezi ce nevoie stringentă are o persoană pe care o iubeşti. Fă ceva în sensul rezolvării acelei nevoi chiar acum.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...