Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Făgăduința pentru azi – 5 februarie

  „Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari.” – Psalmii 60:12

  Despre statuile Moai de pe Insula Paştelui din Pacificul de Sud se crede că pot să cântărească până la 50 de tone. Cine şi cum a manevrat asemenea blocuri imense nu se ştie sigur. Uimitor este că sunt acolo, au fost aduse de cineva. Inginerii constructori fac doar presupuneri cu privire la realizarea acelor monumente, însă nu au o explicație satisfăcătoare, având în vedere posibilitățile tehnice şi nivelul cunoştințelor estimate a fi existat atunci. Dacă acele statui nu ar fi confirmate şi dacă nu ar fi palpabile, omul de azi ar fi tentat să spună că aşa ceva nu există, nu este posibil.

  Existența noastră în întregime este la fiecare pas confruntată cu lucruri, cu fenomene şi cu situații incredibile. Există o sumedenie de noțiuni pe care le recunoaştem, dar pe care nu le putem explica satisfăcător. Ştiința face eforturi uriaşe pentru a decodifica diverse taine ale lumii şi universului. Foarte multe procese şi acțiuni, foarte multe întâmplări şi evenimente depăşesc puterea noastră de înțelegere. Cu toate acestea, ele există, se desfăşoară.

  În ce priveşte acțiunile lui Dumnezeu suntem cu atât mai puțin în stare să explicăm şi să producem demonstrații care să mulțumească rațiunea. Folosim termenul de minune pentru ceea ce doar Dumnezeu poate realiza. Iar El nu Se dă înapoi de la a face zi de zi minuni pentru noi. Roagă-L să facă astăzi ceva extraordinar pentru tine sau pentru o persoană din viața ta.

  Provocare

  Astăzi este o zi excelentă pentru a face o surpriză cuiva. Fă ceva interesant pentru cineva, un lucru la care nu se aşteaptă.

  Făgăduința pentru azi - 5 februarie - 2020. Astăzi este o zi excelentă pentru a face o surpriză cuiva. Fă ceva interesant pentru cineva, un lucru la care nu se aşteaptă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...