Făgăduința pentru azi – 6 februarie

  „Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmii 50:15

  Imagini prezentate de NASA demonstrează în premieră existenţa fulgerelor deasupra unuia dintre polii lui Jupiter, fenomen observat până în prezent doar pe Terra, în zona polară. Evident că explicația stă nu în inexistența fenomenului până acum, ci mai mult în posibilitățile omului şi ale instrumentelor sale de a observa, de a fi martor la producerea respectivelor fulgere.

  Prezența şi implicarea lui Dumnezeu în experiențele noastre pot părea inexistente, mai ales în experiențele negative, suferințe, nefericire. Din cauză că posibilitățile noastre de a observa prezența Lui sunt limitate, suntem tentați să-I negăm mila, bunătatea şi compasiunea față de noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El. Faptul că nu putem privi foarte clar şi concret intervențiile Sale ne împinge foarte uşor în zona scepticismului şi chiar a negării lui Dumnezeu. Nimic nu este mai lipsit de speranță şi mai dureros decât sentimentul că lui Dumnezeu nu-I pasă; că El ne-a creat, apoi a plecat şi noi am rămas singuri. Neputința noastră de a-L vedea nu trebuie să fie ceea ce determină încrederea noastră în existența şi iubirea Lui. În acest domeniu trebuie să credem făgăduințele şi cuvintele Lui. Pe altă cale nu putem determina faptele lui Dumnezeu. Fă din ziua aceasta o zi a încrederii în El, chiar dacă vei trece printr-o experiență mai puțin plăcută.

  Provocare

  Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.

  Făgăduința pentru azi - 6 februarie - 2020. Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...