Făgăduința pentru azi – 6 februarie

  „Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmii 50:15

  Imagini prezentate de NASA demonstrează în premieră existenţa fulgerelor deasupra unuia dintre polii lui Jupiter, fenomen observat până în prezent doar pe Terra, în zona polară. Evident că explicația stă nu în inexistența fenomenului până acum, ci mai mult în posibilitățile omului şi ale instrumentelor sale de a observa, de a fi martor la producerea respectivelor fulgere.

  Prezența şi implicarea lui Dumnezeu în experiențele noastre pot părea inexistente, mai ales în experiențele negative, suferințe, nefericire. Din cauză că posibilitățile noastre de a observa prezența Lui sunt limitate, suntem tentați să-I negăm mila, bunătatea şi compasiunea față de noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El. Faptul că nu putem privi foarte clar şi concret intervențiile Sale ne împinge foarte uşor în zona scepticismului şi chiar a negării lui Dumnezeu. Nimic nu este mai lipsit de speranță şi mai dureros decât sentimentul că lui Dumnezeu nu-I pasă; că El ne-a creat, apoi a plecat şi noi am rămas singuri. Neputința noastră de a-L vedea nu trebuie să fie ceea ce determină încrederea noastră în existența şi iubirea Lui. În acest domeniu trebuie să credem făgăduințele şi cuvintele Lui. Pe altă cale nu putem determina faptele lui Dumnezeu. Fă din ziua aceasta o zi a încrederii în El, chiar dacă vei trece printr-o experiență mai puțin plăcută.

  Provocare

  Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.

  Făgăduința pentru azi - 6 februarie - 2020. Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...