Făgăduința pentru azi – 6 februarie

„Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmii 50:15

Imagini prezentate de NASA demonstrează în premieră existenţa fulgerelor deasupra unuia dintre polii lui Jupiter, fenomen observat până în prezent doar pe Terra, în zona polară. Evident că explicația stă nu în inexistența fenomenului până acum, ci mai mult în posibilitățile omului şi ale instrumentelor sale de a observa, de a fi martor la producerea respectivelor fulgere.

Prezența şi implicarea lui Dumnezeu în experiențele noastre pot părea inexistente, mai ales în experiențele negative, suferințe, nefericire. Din cauză că posibilitățile noastre de a observa prezența Lui sunt limitate, suntem tentați să-I negăm mila, bunătatea şi compasiunea față de noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El. Faptul că nu putem privi foarte clar şi concret intervențiile Sale ne împinge foarte uşor în zona scepticismului şi chiar a negării lui Dumnezeu. Nimic nu este mai lipsit de speranță şi mai dureros decât sentimentul că lui Dumnezeu nu-I pasă; că El ne-a creat, apoi a plecat şi noi am rămas singuri. Neputința noastră de a-L vedea nu trebuie să fie ceea ce determină încrederea noastră în existența şi iubirea Lui. În acest domeniu trebuie să credem făgăduințele şi cuvintele Lui. Pe altă cale nu putem determina faptele lui Dumnezeu. Fă din ziua aceasta o zi a încrederii în El, chiar dacă vei trece printr-o experiență mai puțin plăcută.

Provocare

Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video