Articolul precedentIsten megszabadít
  Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient

  Făgăduința pentru azi – 7 februarie

  „Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

  Norii Altocumulus te fac să te gândeşti la mici ghemotoace de vată aruncate pe cer. Par a fi nişte jucării împrăștiate de vreun copil. Acest tip de nori însă, pentru cunoscători, prezic ploaie şi uneori chiar furtuni. Meteorologii nu tratează superficial apariția acestor nori şi iau imediat în calcul posibilitatea producerii unor fenomene foarte importante.

  Sunt multe lucruri în viață care de la distanță par a fi nesemnificative sau nevinovate. Nu întotdeauna întrezărim pericolul din semnele care precedă anumite situații grave. Nu întrezărim consecințele negative ale neatenției la volan, spre exemplu, aşa cum nu realizăm ce război putem declanşa printr-o simplă declarație neatentă ori răutăcioasă. E posibil să ne deranjeze foarte mult o remarcă jignitoare sau faptul că cineva a intrat peste rând acolo unde noi aşteptam. Se poate ca şicana cuiva din trafic să ne scoată din răbdări sau atitudinea nepotrivită a celuilalt să devină insuportabilă. Cu toate acestea, cel mai înțelept este ca, înainte de a declanşa ireversibilul, să ne gândim la posibile consecințe. Pot fi comparate cu satisfacția de o clipă a unei reacții necontrolate? Merită o replică jignitoare a cuiva care s-a luat de noi suferința şi frământarea de după ce o aruncăm? Niciun efort nu este prea mare pentru a evita cearta şi rănirile posibile într-o dispută.

  Provocare

  Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.

  Făgăduința pentru azi - 7 februarie - 2020. Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...