Articolul precedentIsten megszabadít
  Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient

  Făgăduința pentru azi – 7 februarie

  „Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

  Norii Altocumulus te fac să te gândeşti la mici ghemotoace de vată aruncate pe cer. Par a fi nişte jucării împrăștiate de vreun copil. Acest tip de nori însă, pentru cunoscători, prezic ploaie şi uneori chiar furtuni. Meteorologii nu tratează superficial apariția acestor nori şi iau imediat în calcul posibilitatea producerii unor fenomene foarte importante.

  Sunt multe lucruri în viață care de la distanță par a fi nesemnificative sau nevinovate. Nu întotdeauna întrezărim pericolul din semnele care precedă anumite situații grave. Nu întrezărim consecințele negative ale neatenției la volan, spre exemplu, aşa cum nu realizăm ce război putem declanşa printr-o simplă declarație neatentă ori răutăcioasă. E posibil să ne deranjeze foarte mult o remarcă jignitoare sau faptul că cineva a intrat peste rând acolo unde noi aşteptam. Se poate ca şicana cuiva din trafic să ne scoată din răbdări sau atitudinea nepotrivită a celuilalt să devină insuportabilă. Cu toate acestea, cel mai înțelept este ca, înainte de a declanşa ireversibilul, să ne gândim la posibile consecințe. Pot fi comparate cu satisfacția de o clipă a unei reacții necontrolate? Merită o replică jignitoare a cuiva care s-a luat de noi suferința şi frământarea de după ce o aruncăm? Niciun efort nu este prea mare pentru a evita cearta şi rănirile posibile într-o dispută.

  Provocare

  Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.

  Făgăduința pentru azi - 7 februarie - 2020. Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...