Articolul precedentSenkit sem utasít el
  Articolul următorPierduți în Paris

  Făgăduința pentru azi – 9 februarie

  „Nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire.” – 1 Samuel 14:6

  Trebuie să zdrobeşti usturoiul înainte de a-l găti sau mânca, pentru a-i păstra proprietăţile anticoagulante, utile în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sânge). Alicina este enzima din usturoi care împiedică formarea trombilor de sânge.

  Din punct de vedere uman, intervenția lui Dumnezeu în rezolvarea unor probleme ar putea fi împiedicată de diverse lucruri: o piedică poate fi incapacitatea noastră sau slăbiciunile noastre spirituale; o altă piedică poate fi lipsa noastră de credință sau de cunoştințe, răutatea sau lipsa de voință a oamenilor, incompetența unor medici sau funcționari, indiferența celor ce ar putea contribui cu ceva şi aşa mai departe. Sunt multe lucruri ce ar putea sta în calea lui Dumnezeu, şi acestea ne fac să avem îndoieli. Ne temem că Dumnezeu nu va vrea sau nu va putea depăşi piedicile; ne e teamă că Satana va interveni şi Îl va determina să nu ne ajute. Însă promisiunea Lui este că, aşa cum un bucătar poate, chiar strivind în aparență un aliment, să obțină maximum din el, tot la fel şi Dumnezeu poate să folosească cele mai disperate situații pentru a rezolva probleme extrem de complexe. Trebuie doar să Îi cerem ajutorul, apoi să Îl lăsăm să lucreze.

  Provocare

  Cineva dintre cei de lângă tine trece prin situații mai dificile decât a ta. Vezi cine şi ajută-o pe acea persoană să vadă totuşi puterea şi iubirea lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 9 februarie - 2020. Cineva dintre cei de lângă tine trece prin situații mai dificile decât a ta. Vezi cine şi ajută-o pe acea persoană să vadă totuşi puterea şi iubirea lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...