Făgăduința pentru azi – 10 februarie

  „El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare.” – Psalmii 103:4

  Creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte. Din acest motiv, multe instituţii medico-legale prevăd un minimum de 48 de ore pentru eliberarea unui certificat de deces. Există nenumărate cazuri de trezire din comă după o perioadă foarte lungă de timp, ba chiar şi situații când persoane declarate în moarte clinică au revenit la viață. Medicina nu poate explica suficient acest lucru, motiv pentru care există nişte precauții legate de momentul când cineva este considerat decedat.

  Viața fizică este foarte asemănătoare cu aspectul spiritual, interior al nostru. Diverse boli sau diferiți factori pot determina încetarea vieții. Există persoane care ne declară morți sau eşuați încă de la primele semne de slăbiciune sau de greşeală. Alți semeni de-ai noştri sunt mai răbdători, însă, de multe ori, şi ei cedează sentimentului că nu mai putem fi salvați. Dar pentru Dumnezeu lucrurile sunt cu totul diferite. El ştie că poate reda puterea şi viața. El ştie că poate reactiva gândurile, sentimentele şi speranța. Prin urmare, nu te grăbi să consideri pierdut pe cineva care s-a prăbuşit din cauza păcatului şi a încercărilor; nu te grăbi să te consideri pe tine pierdut. El, care a înviat morții, poate să readucă speranța acolo unde nu mai este niciun semn de viață.

  Provocare

  Gândeşte-te: ce aspect din viața ta te descurajează cel mai tare? Stabileşte ceva concret ca un prim pas spre rezolvare.

  Făgăduința pentru azi - 10 februarie - 2020. Gândeşte-te: ce aspect din viața ta te descurajează cel mai tare? Stabileşte ceva concret ca un prim pas spre rezolvare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...