Făgăduința pentru azi – 10 februarie

  „El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare.” – Psalmii 103:4

  Creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte. Din acest motiv, multe instituţii medico-legale prevăd un minimum de 48 de ore pentru eliberarea unui certificat de deces. Există nenumărate cazuri de trezire din comă după o perioadă foarte lungă de timp, ba chiar şi situații când persoane declarate în moarte clinică au revenit la viață. Medicina nu poate explica suficient acest lucru, motiv pentru care există nişte precauții legate de momentul când cineva este considerat decedat.

  Viața fizică este foarte asemănătoare cu aspectul spiritual, interior al nostru. Diverse boli sau diferiți factori pot determina încetarea vieții. Există persoane care ne declară morți sau eşuați încă de la primele semne de slăbiciune sau de greşeală. Alți semeni de-ai noştri sunt mai răbdători, însă, de multe ori, şi ei cedează sentimentului că nu mai putem fi salvați. Dar pentru Dumnezeu lucrurile sunt cu totul diferite. El ştie că poate reda puterea şi viața. El ştie că poate reactiva gândurile, sentimentele şi speranța. Prin urmare, nu te grăbi să consideri pierdut pe cineva care s-a prăbuşit din cauza păcatului şi a încercărilor; nu te grăbi să te consideri pe tine pierdut. El, care a înviat morții, poate să readucă speranța acolo unde nu mai este niciun semn de viață.

  Provocare

  Gândeşte-te: ce aspect din viața ta te descurajează cel mai tare? Stabileşte ceva concret ca un prim pas spre rezolvare.

  Făgăduința pentru azi - 10 februarie - 2020. Gândeşte-te: ce aspect din viața ta te descurajează cel mai tare? Stabileşte ceva concret ca un prim pas spre rezolvare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...