Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 11 februarie

  „Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.” – 1 Petru 4:14

  Norii Stratocumulus sunt lungi şiruri de nori care lasă soarele să se vadă pe alocuri şi care, cel mai adesea, anunţă ploaie. Faptul că există mici ferestre printre acumulările de vapori face ca acest tip de nori să ocupe o suprafață considerabilă şi să dea impresia că vor acoperi întreaga boltă cerească.

  Pe drumul existenței noastre, ne întâlnim cu situații în care suportăm consecințele neplăcute ale deciziilor şi ale faptelor noastre. Sunt însă şi situații pe care nu le-am cauzat noi. Acele evenimente sunt greu de suportat pentru că ni se par nemeritate, nedrepte. Cel mai greu de suportat pentru cineva este o condamnare pe nedrept. Cel care este nedreptățit speră că va veni un judecător corect şi va face dreptate. Cel care suferă pe nedrept se întreabă insistent de ce i se întâmplă tocmai lui aşa ceva, apoi se frământă cu gândul că trebuie să existe un tribunal în care se va face dreptate.

  E posibil să trăieşti sentimente şi ocazii de nedreptate. Dacă ai făcut demersurile necesare şi dreptatea tot nu a venit şi dacă, mai ales, simți că din pricina crezului tău eşti victima unei nedreptăți, roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să parcurgi drumul vieții până în clipa când El va face dreptate pe deplin şi definitiv.

  Provocare

  Fii cu luare-aminte astăzi; ajută pe cineva care este nedreptățit în vreun fel.

  Făgăduința pentru azi - 11 februarie - 2020. Fii cu luare-aminte astăzi; ajută pe cineva care este nedreptățit în vreun fel.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...