Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 11 februarie

  „Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.” – 1 Petru 4:14

  Norii Stratocumulus sunt lungi şiruri de nori care lasă soarele să se vadă pe alocuri şi care, cel mai adesea, anunţă ploaie. Faptul că există mici ferestre printre acumulările de vapori face ca acest tip de nori să ocupe o suprafață considerabilă şi să dea impresia că vor acoperi întreaga boltă cerească.

  Pe drumul existenței noastre, ne întâlnim cu situații în care suportăm consecințele neplăcute ale deciziilor şi ale faptelor noastre. Sunt însă şi situații pe care nu le-am cauzat noi. Acele evenimente sunt greu de suportat pentru că ni se par nemeritate, nedrepte. Cel mai greu de suportat pentru cineva este o condamnare pe nedrept. Cel care este nedreptățit speră că va veni un judecător corect şi va face dreptate. Cel care suferă pe nedrept se întreabă insistent de ce i se întâmplă tocmai lui aşa ceva, apoi se frământă cu gândul că trebuie să existe un tribunal în care se va face dreptate.

  E posibil să trăieşti sentimente şi ocazii de nedreptate. Dacă ai făcut demersurile necesare şi dreptatea tot nu a venit şi dacă, mai ales, simți că din pricina crezului tău eşti victima unei nedreptăți, roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să parcurgi drumul vieții până în clipa când El va face dreptate pe deplin şi definitiv.

  Provocare

  Fii cu luare-aminte astăzi; ajută pe cineva care este nedreptățit în vreun fel.

  Făgăduința pentru azi - 11 februarie - 2020. Fii cu luare-aminte astăzi; ajută pe cineva care este nedreptățit în vreun fel.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...