Făgăduința pentru azi – 12 februarie

„Domnul Dumnezeul lor îi va scăpa în ziua aceea, ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti, care vor străluci în ţara Sa!” – Zaharia 9:16

Mai mult de 10 000 de păsări mor în fiecare an strivindu-se de geamurile clădirilor. Sunt atrase de imaginile strălucitoare oferite de oglinda geamurilor. În unele zone, s-au montat plase de protecție, însă acest lucru nu este posibil peste tot sau nu există disponibilitate, dacă acest lucru presupune cheltuieli foarte mari.

Nu orice strălucire este bună. Nici măcar reflexia propriei imagini nu este sigură. Trăim epoca „selfie”. Personajul principal din fotografiile noastre suntem noi. Dacă în plan secundar se întâmplă să fie vreun peisaj frumos ori vreo construcție interesantă, le lăsăm să apară în poză, dar nu acesta este scopul. Principala grijă este imaginea noastră, şi nu oricum, ci captată din cel mai convenabil unghi. Trebuie să se vadă doar partea strălucitoare şi atractivă a persoanei noastre. (Cine ar vrea să vadă şi partea mai puțin plăcută!!?) În foarte multe cazuri, noi suntem propriile noastre victime. Nimeni nu ne poate face atât de mult rău cât ne putem face noi înşine. Făgăduința de astăzi se referă chiar şi la salvarea noastră de noi înşine. Dumnezeu vrea să facă acest lucru. Oare Îl voi lăsa?

Provocare

Analizează puțin comportamentul tău şi vezi prin ce obicei sau trăsătură cultivate de tine îți faci rău sau ce anume te influențează în mod negativ.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor