Articolul precedentGyere ahogy vagy!
  Articolul următorCreați pentru a iubi

  Făgăduința pentru azi – 13 februarie

  „Şi El mi-a zis: «Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.»” – 2 Corinteni 12:9

  Norii Cumulonimbus sunt imenşi şi cuprind tot cerul. Culoarea lor sinistră, gri-plumburiu, anunţă cel mai urât timp posibil: ploaie, furtună, grindină. Când cerul este acoperit cu acest fel de nori, până şi animalele de pe câmp caută adăpost. Oamenii au sentimentul că ceva foarte rău se va petrece şi caută, la rândul lor, adăpost şi compania cuiva. Nu suportă să fie singuri la vederea acestei amenințări. Dar şi aceşti nori se risipesc odată ce ploaia a luat toată apa din ei.

  Norii din viața noastră vin de cele mai multe ori aşa: înspăimântători, de parcă nu au mai fost vreodată atât de negri şi amenințători. Iar noi ne speriem de fiecare dată la fel de tare, chiar dacă am mai trăit unele experiențe aproximativ similare. De ce ne este mereu teamă şi ne îngrijorăm la fel de mult de fiecare dată la apariția amenințării? Oare uităm mereu că Dumnezeu ne-a mai salvat şi altădată din ceva rău? Oare inima noastră, în loc să devină mai tare, se face tot mai puțin încrezătoare în puterea Lui? E posibil. Promisiunea Tatălui ceresc este astăzi de ocrotire sigură, totală şi permanentă, deci nelimitată. Deşi nu e chiar uşor, merită să ne reînnoim încrederea în Ocrotitorul divin.

  Provocare

  Evaluează ultima perioadă din viața ta şi găseşte o ocazie în care ai simțit foarte clar intervenția lui Dumnezeu. Găseşte o fotografie sau ceva care să îți amintească de acea ocazie. Aşază la vedere acel semn de amintire.

  Făgăduința pentru azi - 13 februarie - 2020. Evaluează ultima perioadă din viața ta şi găseşte o ocazie în care ai simțit foarte clar intervenția lui Dumnezeu. Găseşte o fotografie sau ceva care să îți amintească de acea ocazie. Aşază la vedere acel semn de amintire.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...