Făgăduința pentru azi – 14 februarie

„Domnul tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile.” – Psalmii 147:3

În 1928, cercetătorul englez Alexander Fleming a descoperit penicilina, care luptă contra microorganismelor, ca bacteriile, salvând de-a lungul timpului milioane de vieţi care altfel ar fi fost secerate de tuberculoză, sifilis sau pneumonie. Penicilina a fost obţinută la început chiar din aceşti germeni, din mucegai.

Pentru cei mai mulți oameni, această descoperire este o întâmplare, dar, în realitate, pentru un credincios acest lucru e o fereastră pe care Dumnezeu ne-a deschis-o printr-un om savant şi dedicat, pentru a ne izbăvi de foarte multă suferință. Există leacuri pentru boli fizice pe care le atribuim inteligenței umane, aşa cum există şi soluții ştiințifice chiar şi pentru boli ale minții sau ale inimii. Nimic nu este la întâmplare; totul este dăruit pas cu pas omului, spre cunoaştere, de către Creatorul tuturor lucrurilor. Planul Lui este să ne ajute să parcurgem în condiții cât mai bune, suportabile, drumul vremelnic al acestei vieți. El face acest lucru ca să ne dea posibilitatea ca acum, în viața de pe pământ, să ne putem pregăti pentru adevărata viață, cea din Împărăția Lui. Deci nimic din ceea ce ne vindecă nu a apărut la întâmplare sau din greşeală; doar noi putem considera aşa. Totul este providență.

Provocare

Vezi dacă dintre cei de lângă tine este cineva bolnav şi oferă-te să-i cumperi medicamentele sau oferă-i o variantă naturistă a tratamentului pe care îl face.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor