Articolul precedentSáfárkodás
  Articolul următorCrearea cerurilor și a pământului

  Făgăduința pentru azi – 14 februarie

  „Domnul tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile.” – Psalmii 147:3

  În 1928, cercetătorul englez Alexander Fleming a descoperit penicilina, care luptă contra microorganismelor, ca bacteriile, salvând de-a lungul timpului milioane de vieţi care altfel ar fi fost secerate de tuberculoză, sifilis sau pneumonie. Penicilina a fost obţinută la început chiar din aceşti germeni, din mucegai.

  Pentru cei mai mulți oameni, această descoperire este o întâmplare, dar, în realitate, pentru un credincios acest lucru e o fereastră pe care Dumnezeu ne-a deschis-o printr-un om savant şi dedicat, pentru a ne izbăvi de foarte multă suferință. Există leacuri pentru boli fizice pe care le atribuim inteligenței umane, aşa cum există şi soluții ştiințifice chiar şi pentru boli ale minții sau ale inimii. Nimic nu este la întâmplare; totul este dăruit pas cu pas omului, spre cunoaştere, de către Creatorul tuturor lucrurilor. Planul Lui este să ne ajute să parcurgem în condiții cât mai bune, suportabile, drumul vremelnic al acestei vieți. El face acest lucru ca să ne dea posibilitatea ca acum, în viața de pe pământ, să ne putem pregăti pentru adevărata viață, cea din Împărăția Lui. Deci nimic din ceea ce ne vindecă nu a apărut la întâmplare sau din greşeală; doar noi putem considera aşa. Totul este providență.

  Provocare

  Vezi dacă dintre cei de lângă tine este cineva bolnav şi oferă-te să-i cumperi medicamentele sau oferă-i o variantă naturistă a tratamentului pe care îl face.

  Făgăduința pentru azi - 14 februarie - 2020. Vezi dacă dintre cei de lângă tine este cineva bolnav şi oferă-te să-i cumperi medicamentele sau oferă-i o variantă naturistă a tratamentului pe care îl face.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...