Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Făgăduința pentru azi – 15 februarie

  „Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” – Psalmii 46:7

  „În valea umilinţei, unde oamenii îşi simt nevoia şi depind de Dumnezeu pentru călăuzirea paşilor lor, există o relativă siguranţă. Dar oamenii care stau într-un turn semeţ din cauza poziţiei lor sunt în cea mai mare primejdie. Dacă nu aleg să depindă de Dumnezeu, astfel de oameni vor cădea cu siguranţă.” – Ellen White

  Inima noastră este greu de protejat, aşa cum este şi gândul nostru. Prea multe ispite şi prea multe planuri ale lui Satana sunt adevărate proiectile care lovesc integritatea ființei noastre şi a caracterului nostru. Uneori ne ambiționăm şi decidem că vom lupta cu îndârjire împotriva oricărei slăbiciuni. Şi facem acest lucru chiar pentru mai multe zile, dar, într-un moment de neatenție sau de oboseală, ne simțim învăluiți de chemarea unui păcat şi nu ne putem opri din cădere. Apoi ne pare rău, suferim, abandonăm şi iar începem procesul de biruință. Descoperim cu timpul că în forțele noastre şi cu puterea voinței noastre nu e nicio şansă de izbândă totală. Atunci venim în umilință şi ne aşezăm la picioarele lui Dumnezeu, cerându-I să ne dea El biruința; să ne ducă El pe Stânca pe care nu putem ajunge. Abia atunci suntem biruitori.

  Provocare

  Gândeşte-te la o țintă greu de ajuns pe care o doreşti atinsă. Începe astăzi să te rogi pentru reuşită. Scrie undeva la vedere această țintă.

  Făgăduința pentru azi - 15 februarie - 2020. Gândeşte-te la o țintă greu de ajuns pe care o doreşti atinsă. Începe astăzi să te rogi pentru reuşită. Scrie undeva la vedere această țintă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...