Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Făgăduința pentru azi – 15 februarie

  „Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” – Psalmii 46:7

  „În valea umilinţei, unde oamenii îşi simt nevoia şi depind de Dumnezeu pentru călăuzirea paşilor lor, există o relativă siguranţă. Dar oamenii care stau într-un turn semeţ din cauza poziţiei lor sunt în cea mai mare primejdie. Dacă nu aleg să depindă de Dumnezeu, astfel de oameni vor cădea cu siguranţă.” – Ellen White

  Inima noastră este greu de protejat, aşa cum este şi gândul nostru. Prea multe ispite şi prea multe planuri ale lui Satana sunt adevărate proiectile care lovesc integritatea ființei noastre şi a caracterului nostru. Uneori ne ambiționăm şi decidem că vom lupta cu îndârjire împotriva oricărei slăbiciuni. Şi facem acest lucru chiar pentru mai multe zile, dar, într-un moment de neatenție sau de oboseală, ne simțim învăluiți de chemarea unui păcat şi nu ne putem opri din cădere. Apoi ne pare rău, suferim, abandonăm şi iar începem procesul de biruință. Descoperim cu timpul că în forțele noastre şi cu puterea voinței noastre nu e nicio şansă de izbândă totală. Atunci venim în umilință şi ne aşezăm la picioarele lui Dumnezeu, cerându-I să ne dea El biruința; să ne ducă El pe Stânca pe care nu putem ajunge. Abia atunci suntem biruitori.

  Provocare

  Gândeşte-te la o țintă greu de ajuns pe care o doreşti atinsă. Începe astăzi să te rogi pentru reuşită. Scrie undeva la vedere această țintă.

  Făgăduința pentru azi - 15 februarie - 2020. Gândeşte-te la o țintă greu de ajuns pe care o doreşti atinsă. Începe astăzi să te rogi pentru reuşită. Scrie undeva la vedere această țintă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...