Articolul precedentBölcs vagy csak okos?
  Articolul următorCrearea atmosferei

  Făgăduința pentru azi – 16 februarie

  „Dumnezeul oricărui har (…) după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.” – 1 Petru 5:10

  Norii Cumulus sunt drăgălaşii nori albi cu multă umiditate. Aceştia prevestesc timp frumos, dacă sunt mici, sau timp urât, dacă se adună în mase mari. Este destul de dificil pentru un neinițiat în acest domeniu să facă diferența între categorii şi tipuri de nori. Din acest motiv s-a dezvoltat o ştiință numită meteorologie, iar cei specializați în domeniu se folosesc de aceste feluri de nori pentru a alcătui prognoze meteo.

  Lucrurile dăunătoare sau rele nu vin întotdeauna cu aspect de grozăvie de la început. De foarte multe ori, necazul se iveşte ca o urmă imperceptibilă; poate fi interpretat ca un mic detaliu neînsemnat. Aşa pot apărea diverse boli cu semne neglijabile, aşa se pot distruge relații fără a observa aspecte ce merită luate în considerare. Din lucrurile mărunte cresc necazurile mari. La început, o ispită poate părea o joacă, dar se poate sfârşi în imoralitate, dependență sau minciună. Un singur nor de neîncredere ori de comoditate poate transforma şi acoperi viața noastră spirituală în aşa fel încât să determine o adevărată calamitate, din care vom răzbi cu greu. Fii azi mai precaut decât de obicei şi nu ignora semnele cele mai mici cu privire la ceva dăunător sau negativ. Paza bună trece primejdia rea.

  Provocare

  Stabileşte două activități sau două obiceiuri mai puțin bune pe care le vei evita astăzi în mod constant şi conştient.

  Făgăduința pentru azi - 16 februarie - 2020. Stabileşte două activități sau două obiceiuri mai puțin bune pe care le vei evita astăzi în mod constant şi conştient.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...