Făgăduința pentru azi – 17 februarie

  „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine.” – Iosua 1:5

  Gazelele sud-africane sar pe loc până la 3 metri înălțime. Dacă sunt atacate, aceasta este una din armele cu care pun pe fugă atacatorii, care, la vederea acestui lucru, de cele mai multe ori, fug îngroziţi. Animalele de pradă recepționează exagerat această agilitate a lor şi au sentimentul că, de la înălțimea la care sare gazela, ar putea să le doboare. În realitate, este doar crearea unei iluzii de forță pentru că, la revenirea pe pământ, gazela este la fel de slabă ca şi mai înainte.

  Capacitatea de a se ridica atât de mult pe verticală îi conferă un avantaj victimei în fața atacatorului. De câte ori nu am scăpat din vreo situație dificilă atunci când cel ce voia să ne facă rău a presupus că am putea avea vreo legătură cu cineva sus-pus în societate? Chiar şi numai aparența unei astfel de relații îl descurajează pe vrăjmaş. Ei bine, pentru un creştin, săritura care îl pune pe fugă pe Satana este atunci când ne plecăm pe genunchi şi, în gândul nostru, ne rugăm lui Dumnezeu. El nu va şti niciodată cât de strânsă e legătura noastră cu Tatăl ceresc; ştie doar că El ne iubeşte extrem de mult şi va face totul ca să ne scape. Atunci când ne plecăm pe genunchi, Satana fuge îngrozit. El ştie că Dumnezeu ne va ajuta cumva. Pune-l pe fugă şi azi pe vrăjmaş, orice fel de atacuri ai simți din partea lui.

  Provocare

  Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.

  Făgăduința pentru azi - 17 februarie - 2020. Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...