Făgăduința pentru azi – 17 februarie

  „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine.” – Iosua 1:5

  Gazelele sud-africane sar pe loc până la 3 metri înălțime. Dacă sunt atacate, aceasta este una din armele cu care pun pe fugă atacatorii, care, la vederea acestui lucru, de cele mai multe ori, fug îngroziţi. Animalele de pradă recepționează exagerat această agilitate a lor şi au sentimentul că, de la înălțimea la care sare gazela, ar putea să le doboare. În realitate, este doar crearea unei iluzii de forță pentru că, la revenirea pe pământ, gazela este la fel de slabă ca şi mai înainte.

  Capacitatea de a se ridica atât de mult pe verticală îi conferă un avantaj victimei în fața atacatorului. De câte ori nu am scăpat din vreo situație dificilă atunci când cel ce voia să ne facă rău a presupus că am putea avea vreo legătură cu cineva sus-pus în societate? Chiar şi numai aparența unei astfel de relații îl descurajează pe vrăjmaş. Ei bine, pentru un creştin, săritura care îl pune pe fugă pe Satana este atunci când ne plecăm pe genunchi şi, în gândul nostru, ne rugăm lui Dumnezeu. El nu va şti niciodată cât de strânsă e legătura noastră cu Tatăl ceresc; ştie doar că El ne iubeşte extrem de mult şi va face totul ca să ne scape. Atunci când ne plecăm pe genunchi, Satana fuge îngrozit. El ştie că Dumnezeu ne va ajuta cumva. Pune-l pe fugă şi azi pe vrăjmaş, orice fel de atacuri ai simți din partea lui.

  Provocare

  Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.

  Făgăduința pentru azi - 17 februarie - 2020. Roagă-te chiar acum şi cere-I lui Dumnezeu să îl țină la distanță astăzi pe Satana. Dacă te stăpâneşte o slăbiciune, spune-I Domnului teama ta şi cere ajutor special pentru acel lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!