Făgăduința pentru azi – 19 februarie

  „Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” – Matei 10:31

  Pasărea a fost modelul ideal pentru constructorii de avioane. Iată câteva aspecte: corpul este aerodinamic, făcut să se strecoare prin aer; penele de la coadă controlează direcţia; penele şi puful de pe corp o protejează de frig; are pene pentru redresare şi pentru planare; oasele sunt pline cu aer. Întreaga structură a unei păsări a furnizat soluțiile tehnice pentru proiectanții avionului. Nimic nu este la întâmplare. A fost necesară identificarea fiecărei părți şi al rolului pe care îl are în realizarea zborului.

  O pasăre este unul dintre cele mai firave şi chiar ieftine animale. În Antichitate, cei mai săraci dintre credincioşi aduceau ca jertfă o pasăre în loc de un animal mai scump, era minimum la care se putea ajunge. Vorbindu-le contemporanilor Săi, Mântuitorul le prezintă pasărea ca fiind pentru El, Creatorul, foarte importantă; S-a declarat păzitorul acestor ființe interesante şi plăpânde. Apoi, pentru a fi pe deplin înțeles, ne compară cu această ființă, spunându-ne că este dispus, de dragul nostru, să depună infinit mai multe eforturi pentru a ne proteja şi susține. Vestea cea mai bună este că, atunci când Dumnezeu promite ceva, acel lucru chiar se întâmplă. Azi nu trebuie decât să Îl crezi pe cuvânt.

  Provocare

  Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.

  Făgăduința pentru azi - 19 februarie - 2020. Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...