Articolul precedentTörvény és kegyelem
  Articolul următorCoroana creațiunii

  Făgăduința pentru azi – 20 februarie

  „Domnul este încet la mânie şi bogat în bunătate, iartă fărădelegea şi răzvrătirea, dar nu ţine pe cel vinovat drept nevinovat.” – Numeri 14:18

  Copacii obişnuiţi din pădurile noastre îşi arată vârsta prin numărul de inele ale trunchiului. În pădurile tropicale, unde nu se schimbă anotimpurile, copacii nu au inele anuale. Nu este foarte uşor de stabilit vârsta tuturor plantelor, a lucrurilor din jurul nostru. Oamenii de ştiință au dezvoltat diverse metode de stabilire a vârstei rocilor, a formațiunilor şi chiar a planetei. Este lucru ştiut deja că încă nu au ajuns la un consens cu privire la estimările făcute. Este de altfel şi imposibil, dat fiind că miile de ani de dinaintea noastră sunt greu de verificat în laborator, totul fiind mai mult o probabilitate statistică.

  Fiecare eveniment pe care îl trăim în viața noastră lasă urme chiar şi atunci când nu suntem conştienți de acest lucru. În realitate, suntem suma experiențelor noastre. Pe măsură ce trăim experiențele, ne maturizăm şi devenim fie mai înțelepți, fie mai defecți în comportament şi în deciziile noastre. Din fiecare experiență, Tatăl nostru doreşte să ieşim cu măcar o lecție învățată. Depinde de noi dacă alegem să învățăm şi chiar să schimbăm unele aspecte ale vieții sau ne mulțumim să rămânem acolo unde eram înaintea acelei experiențe. Dumnezeu nu poate însă să ne forțeze să facem sau să nu facem schimbări. El însă poate să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul sau, în cazul cel mai rău, să constate că mergem tot mai jos în deciziile noastre. Ar fi înțelept ca astăzi să Îi cerem înțelepciune şi călăuzire prin orice experiență vom trece.

  Provocare

  Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.

  Făgăduința pentru azi - 20 februarie - 2020. Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...