Articolul precedentTörvény és kegyelem
  Articolul următorCoroana creațiunii

  Făgăduința pentru azi – 20 februarie

  „Domnul este încet la mânie şi bogat în bunătate, iartă fărădelegea şi răzvrătirea, dar nu ţine pe cel vinovat drept nevinovat.” – Numeri 14:18

  Copacii obişnuiţi din pădurile noastre îşi arată vârsta prin numărul de inele ale trunchiului. În pădurile tropicale, unde nu se schimbă anotimpurile, copacii nu au inele anuale. Nu este foarte uşor de stabilit vârsta tuturor plantelor, a lucrurilor din jurul nostru. Oamenii de ştiință au dezvoltat diverse metode de stabilire a vârstei rocilor, a formațiunilor şi chiar a planetei. Este lucru ştiut deja că încă nu au ajuns la un consens cu privire la estimările făcute. Este de altfel şi imposibil, dat fiind că miile de ani de dinaintea noastră sunt greu de verificat în laborator, totul fiind mai mult o probabilitate statistică.

  Fiecare eveniment pe care îl trăim în viața noastră lasă urme chiar şi atunci când nu suntem conştienți de acest lucru. În realitate, suntem suma experiențelor noastre. Pe măsură ce trăim experiențele, ne maturizăm şi devenim fie mai înțelepți, fie mai defecți în comportament şi în deciziile noastre. Din fiecare experiență, Tatăl nostru doreşte să ieşim cu măcar o lecție învățată. Depinde de noi dacă alegem să învățăm şi chiar să schimbăm unele aspecte ale vieții sau ne mulțumim să rămânem acolo unde eram înaintea acelei experiențe. Dumnezeu nu poate însă să ne forțeze să facem sau să nu facem schimbări. El însă poate să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul sau, în cazul cel mai rău, să constate că mergem tot mai jos în deciziile noastre. Ar fi înțelept ca astăzi să Îi cerem înțelepciune şi călăuzire prin orice experiență vom trece.

  Provocare

  Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.

  Făgăduința pentru azi - 20 februarie - 2020. Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...