Făgăduința pentru azi – 20 februarie

„Domnul este încet la mânie şi bogat în bunătate, iartă fărădelegea şi răzvrătirea, dar nu ţine pe cel vinovat drept nevinovat.” – Numeri 14:18

Copacii obişnuiţi din pădurile noastre îşi arată vârsta prin numărul de inele ale trunchiului. În pădurile tropicale, unde nu se schimbă anotimpurile, copacii nu au inele anuale. Nu este foarte uşor de stabilit vârsta tuturor plantelor, a lucrurilor din jurul nostru. Oamenii de ştiință au dezvoltat diverse metode de stabilire a vârstei rocilor, a formațiunilor şi chiar a planetei. Este lucru ştiut deja că încă nu au ajuns la un consens cu privire la estimările făcute. Este de altfel şi imposibil, dat fiind că miile de ani de dinaintea noastră sunt greu de verificat în laborator, totul fiind mai mult o probabilitate statistică.

Fiecare eveniment pe care îl trăim în viața noastră lasă urme chiar şi atunci când nu suntem conştienți de acest lucru. În realitate, suntem suma experiențelor noastre. Pe măsură ce trăim experiențele, ne maturizăm şi devenim fie mai înțelepți, fie mai defecți în comportament şi în deciziile noastre. Din fiecare experiență, Tatăl nostru doreşte să ieşim cu măcar o lecție învățată. Depinde de noi dacă alegem să învățăm şi chiar să schimbăm unele aspecte ale vieții sau ne mulțumim să rămânem acolo unde eram înaintea acelei experiențe. Dumnezeu nu poate însă să ne forțeze să facem sau să nu facem schimbări. El însă poate să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul sau, în cazul cel mai rău, să constate că mergem tot mai jos în deciziile noastre. Ar fi înțelept ca astăzi să Îi cerem înțelepciune şi călăuzire prin orice experiență vom trece.

Provocare

Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor