Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Făgăduința pentru azi – 21 februarie

  „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” – 2 Cronici 7:14

  Pătlagina este pe cât de răspândită, pe atât de folositoare în tratarea tăieturilor şi a rănilor. Se spală frunzele, se usucă într-un şerveţel sau într-o batistă, iar sucul rezultat din stoarcerea lor se aplică pe tăietură, apoi se pansează. Pansamentul trebuie schimbat la cca 8 ore. Procedeul face parte din medicina tradițională şi costă foarte puțin. Probabil din acest motiv oamenii folosesc pentru vindecare această plantă mai puțin decât medicamente scumpe şi puţin mai ineficiente decât pătlagina. Nouă, oamenilor, nu ne prea plac lucrurile gratuite, noi preferăm să plătim.

  Aşa cum pentru boli şi răni fizice găsim leacuri chiar în preajma noastră, Dumnezeu este gata să aşeze lângă noi resurse şi mijloace prin care să fim tămăduiți. Vindecarea oferită de Mântuitorul nostru porneşte de la iertare pentru păcatele mărturisite, precum şi sprijin pentru reabilitare prin puterea Duhului Său. Vestea cea mai bună este că Domnul nostru ne cheamă la El cu dorința de a ne curăți şi elibera de slăbiciunile şi păcatele care ne subjugă. Deci nu avem motive să renunțăm la luptă, ci să continuăm experiența noastră de biruire a ceea ce este rău. Cu ajutorul Lui, vom fi biruitori şi astăzi.

  Provocare

  Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.

  Făgăduința pentru azi - 21 februarie - 2020. Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...