Articolul precedentIsten hív
    Articolul următorMonumentul creațiunii

    Făgăduința pentru azi – 21 februarie

    „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” – 2 Cronici 7:14

    Pătlagina este pe cât de răspândită, pe atât de folositoare în tratarea tăieturilor şi a rănilor. Se spală frunzele, se usucă într-un şerveţel sau într-o batistă, iar sucul rezultat din stoarcerea lor se aplică pe tăietură, apoi se pansează. Pansamentul trebuie schimbat la cca 8 ore. Procedeul face parte din medicina tradițională şi costă foarte puțin. Probabil din acest motiv oamenii folosesc pentru vindecare această plantă mai puțin decât medicamente scumpe şi puţin mai ineficiente decât pătlagina. Nouă, oamenilor, nu ne prea plac lucrurile gratuite, noi preferăm să plătim.

    Aşa cum pentru boli şi răni fizice găsim leacuri chiar în preajma noastră, Dumnezeu este gata să aşeze lângă noi resurse şi mijloace prin care să fim tămăduiți. Vindecarea oferită de Mântuitorul nostru porneşte de la iertare pentru păcatele mărturisite, precum şi sprijin pentru reabilitare prin puterea Duhului Său. Vestea cea mai bună este că Domnul nostru ne cheamă la El cu dorința de a ne curăți şi elibera de slăbiciunile şi păcatele care ne subjugă. Deci nu avem motive să renunțăm la luptă, ci să continuăm experiența noastră de biruire a ceea ce este rău. Cu ajutorul Lui, vom fi biruitori şi astăzi.

    Provocare

    Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.

    Făgăduința pentru azi - 21 februarie - 2020. Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.
    Daniel Chirileanu
    Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

    Din aceeași categorie

    Umflăturile de aur

    Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

    Piramida lui Maslow

    Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

    Cinci seturi maximum

    Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

    Cinci cercuri olimpice

    Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

    Publicate astăzi

    Umflăturile de aur

    Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

    Podul

    Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

    Un duh de putere

    În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

    Ștafeta credinței

    Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

    A pogány hatalom pompája

    „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...