Făgăduința pentru azi – 22 februarie

  „Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi (…)” – Ioan 15:16

  „Dumnezeu ne consideră copiii Săi. El ne-a răscumpărat din această lume nepăsătoare şi ne-a ales ca să devenim membri ai familiei cereşti, fii şi fiice ale Împăratului ceresc. El ne invită să ne încredem în El, cu o încredere mai puternică şi mai profundă decât încrederea unui copil în tatăl său.” – Ellen White

  Cât de important este să ştim că relația noastră cu Dumnezeu se bazează pe alegerea Lui şi pe dispoziția Sa de a ne iubi. Ar fi îngrijorător dacă această relație s-ar clădi pe baza capacităților şi a limitelor noastre. Faptul că inițiativa Îi aparține Lui este garanția că suntem mai mult decât prețuiți, suntem doriți de El. Mântuitorul Îşi doreşte să fie lângă noi şi ne pregăteşte locuri pentru a sta în prezența Sa pentru totdeauna. Tot ce avem noi de făcut este să rămânem în această relație şi să facem cunoscută în fața universului dorința noastră de a fi în prezența Lui.

  Provocare

  Fă o mică listă cu gesturi prin care Îi poți transmite lui Dumnezeu că vrei să aveți o legătură puternică şi în săptămâna următoare.

  Făgăduința pentru azi - 22 februarie - 2020. Fă o mică listă cu gesturi prin care Îi poți transmite lui Dumnezeu că vrei să aveți o legătură puternică şi în săptămâna următoare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...