Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Făgăduința pentru azi – 23 februarie

  „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.” – Isaia 1:18

  În Anglia, în jurul anului 1500, bogătaşii îşi făceau podeaua casei din dale de piatră, care deveneau alunecoase pe vreme umedă. Pentru mărirea aderenţei în timpul mersului, se presăra prin casă pleavă. Straturile de pleavă cu apă atingeau uneori grosimi apreciabile. La deschiderea uşii, exista pericolul ca amestecul să se umezească şi mizeria să iasă afară din casă. Problema a fost rezolvată prin inventarea pragului.

  Avem tendința să acoperim trecutul prin experiențele noi. Chiar şi în cazul lucrurilor noastre obişnuite, acumulăm multe şi nu ne îndurăm să renunțăm la cele pe care le avem chiar dacă nu ne mai sunt utile. Avem şifonierul plin cu haine vechi; avem sertarul plin cu pixuri nefuncționale şi dulapul plin cu încălțări nefolosite de mult. Oare de ce ne este atât de greu să ne debarasăm de vechituri? Dar de ce oare ne este atât de uşor să credem că vom putea acoperi totul cu o nouă întâmplare? Un om cu adevărat înțelept îşi asumă o curățenie totală. Cel mai eficient ar fi să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute la această acțiune de salubrizare a vieții. Poți începe ceva de acest gen chiar acum.

  Provocare

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu ajutor şi curaj să faci curățenie generală în viața ta. Începe cu lucrurile vizibile, fizice, apoi continuă cu vechile obiceiuri.

  Făgăduința pentru azi - 23 februarie - 2020. Cere-I astăzi lui Dumnezeu ajutor şi curaj să faci curățenie generală în viața ta. Începe cu lucrurile vizibile, fizice, apoi continuă cu vechile obiceiuri.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...